50 de cetăţeni străini, depistaţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei, la Punctele Nădlac şi Nădlac II

Sursă foto: Twitter - X / Poliția de Frontieră @FrontieraRO

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac şi Nădlac II au depistat 50 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei TIR-uri. E vorba de cetăţeni din Bangladesh, Siria, Irak, Iran şi Yemen, unii dintre aceştia fiind intraţi legal, iar alţii fiind solicitanţi de azil în România, potrivit autorităţilor.

”În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni turci, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, băuturi alcoolice şi produse alimentare pentru societăţi comerciale din Germania şi Polonia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 43 de cetăţeni străini”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Siria, Irak, Iran şi Yemen, unii dintre aceştia fiind intraţi legal, iar alţii fiind solicitanţi de azil în România, spun autorităţile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: