Marcel Boloș a discutat cu liderii sindicatelor din Finanțe

Marcel Boloș
Marcel Boloș. Sursa foto: CAPTURĂ PS NEWS

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a discutat vineri cu liderii sindicatelor din domeniu despre provocările cu care se confruntă profesioniştii din sector şi nevoile lor imediate, conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a ministerului de resort.

Principalii piloni de discuţie au fost: o poziţionare corectă în noua lege a salarizării pentru angajaţii din finanţe; asigurarea unor condiţii de muncă la nivelul importanţei activităţii; elaborarea unui Statut al finanţistului şi a unor programe cuprinzătoare de dezvoltare a competenţelor; nevoia de retehnologizare şi digitalizare, astfel încât sistemele informatice învechite să devină istorie.

„Nu avem cum să cerem creşterea eficienţei colectării fără să ne consultăm cu cei care ştiu cel mai bine care sunt problemele care pot sta în calea rezultatelor. Fie că sunt logistice, de legislaţie sau capacitate administrativă. I-am asigurat pe liderii de sindicate că le suntem alături şi vrem să asigurăm o remuneraţie echitabilă pe măsura rolului pe care îl joacă în peisajul economic naţional. Dar am subliniat că trebuie să avem paritate când vine vorba de rezultate. Sper ca aceste discuţii deschise să favorizeze o cultură a încrederii şi a cooperării, în care interesele profesioniştilor din domeniu chiar sunt luate în seamă”, a explicat ministrul Finanţelor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: