Mihai Covaliu (COSR): 2023 e oglinda în care se va reflecta anul următor

Mihai Covaliu
Sursa foto: Inquam Photo - Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, pentru AGERPRES, că rezultatele obţinute de sportivii români în 2023 vor reprezenta oglinda performanţelor de la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara anului viitor.

„Anul 2023 putea fi mai bun în performanţe, medalii. Ne aşteptam să fie mai bun. S-a confirmat că acolo unde există viziune, echipă profesionistă şi spirit de învingător vin şi rezultatele. 2023 a fost an preolimpic şi cred că este oglinda în care se va reflecta la vară şi 2024. Ştim că în sport nu se pot face minuni peste noapte, da, există o excepţie, da, poţi avea o dată noroc, dar să fim realişti, predictibilitatea în performanţă se bazează pe acţiuni, cifre, programare, viziune şi respectarea etapelor intermediare care te conduc la succes. În afara canotajului, disciplină la care putem aplica regulile predictibilităţii, restul sporturilor sunt datoare din punct de vedere al managementului, al organizării şi a tot ceea ce ţine ca o echipă să facă performanţă. Mai sunt sisteme în care trebuie adus un suflu nou, adecvat performanţei. Pentru că cine face performanţă face ceea ce trebuie, cine nu, face ceea ce ştie!”, a declarat Covaliu.

Oficialul COSR consideră că numărul de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice reprezintă doar un reper în perspectiva participării la întrecerea supremă, fiind mai degrabă interesat de şansele reale la obţinerea unor medalii.

„Nu contează numărul, este doar un reper, contează mai mult conţinutul şi calitatea. Trebuie să creştem calitatea în primul rând. Când mă gândesc că 44 de sportivi sunt de la canotaj, iar ceilalţi de la înot, canoe, atletism, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, box, nu sunt la fel de mulţumit de număr, în schimb, calitatea este mai bună. Calificarea, e drept, este de multe ori mai grea decât participarea la Jocuri. Încercăm de fiecare dată să analizăm contextul în care se produc lucrurile şi să intervenim acolo unde putem schimba în bine lucrurile, evident, când suntem solicitaţi şi se cere ajutorul nostru. Şi chiar putem să-l oferim”, a afirmat acesta.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: