Liderul grupului U2, irlandezul Bono, şi-a lansat marţi memoriile – „Surrender” – în care prezintă parcursul din tinereţea sa la Dublin până la cum a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni şi filantropi ai planetei, scrie AFP.
Cartea este construită în jurul a 40 de cântece ale grupului U2 şi conţine 40 de desene ale artistului.
Pe numele său adevărat, Paul David Hewson, Bono nu este doar un autor-compozitor, cântăreţ, chitarist şi artist împlinit, el este şi un om de afaceri şi un filantrop angajat de mult timp în cauze umanitare şi politice, de la pacea în lume la lupta contra sărăciei şi epidemii precum sida.
În carte de 500 de pagini, Bono, 62 de ani, reface parcursul ieşit din comun care a început cu moartea tragică a mamei sale pe când avea 14 ani, până la operaţia sa pe inimă în 2016.
El abordează şi probleme legate de dificultăţile de a scrie şi statutul „pseudo-religios al starului rock”.
„Muzica U2 nu a fost niciodată cu adevărat rock and roll”, scrie muzicianul în cartea sa, ci „sub învelişul său contemporan, este operă, muzică grozavă şi emoţii puternice eliberate în muzica pop de zi cu zi”.
Bono promovează lucrarea sa printr-un turneu literar intitulat „Stories of Surrender” la New York, săptămâna aceasta, apoi la Chicago, Londra Berlin, Paris, Madrid şi la Dublin.
„Înfrângerea este un cuvânt încărcat pentru mine. Crescând în Irlanda cu pumnii ridicaţi (din punct de vedere muzical), înfrângerea nu era un concept evident. Şi încă mă lupt cu asta (…) în grupul meu, în căsnicia mea, în credinţa mea şi în viaţa mea militantă”, scrie din nou artistul.
Promotor al păcii în Irlanda de Nord la sfârşitul anilor 1990, autorul titlurilor emblematice „Sunday Bloody Sunday”, „Desire” şi „With or without you” a lăudat şi în luna mai lupta Ucrainei pentru „libertate” în războiul cu Rusia, în timpul unui concert într-o staţie de metrou din Kiev, informează news.ro.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News