Peste 12,1 milioane de ţigări netimbrate, confiscate de autorităţi în Portul Constanţa

Sursa foto: X

Autorităţile anunţă, sâmbătă, o captură record de ţigări netrimbrate în Portul Constanţa, respectiv 12,1 milioane, în valoare de peste 1,5 milioane de euro. Trei români şi un ucrainean au fost reţinuţi. Anchetatorii au precizat că gruparea dădea mită unor funcţionari pentru fiecare container, sumele fiind cuprinse între 120.000 şi 200.000 euro/container de ţigări şi 3-5 euro/kg de tutun de narghilea.

”În data de 30.12.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie au realizat o acţiune de prindere în flagrant, după „intrarea” în ţară a unui container ce conţinea 12.170.000 ţigarete nefiscalizate, în valoare de circa 1.500.000 euro. Acţiunea a fost organizată într-o cauză penală privind săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă, dare de mită şi cumpărare de influenţă, ambele în formă continuată, anunţă, sâmbătă seară, Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că, în timpul flagrantului, în autoturismul ocupat de două persoane (în prezent inculpaţi) a fost găsită suma de suma de 110.000 USD, reprezentând o primă tranşă din suma ce ar fi fost promisă iniţial (175.000 euro) unui angajat al portului (martor în cauză).

”Tot cu această ocazie, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 110.000 dolari, 2.167 baxuri ţigări de contrabandă şi o cantitate de 21 tone de tutun pentru narghilea (…) Acţiunea face parte dintr-o multitudine de activităţi de procedură penală, desfăşurate timp de un an şi două luni (perioada noiembrie 2022 – decembrie 2023), de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, la delegarea procurorului din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. În cauză, a fost documentată activitatea infracţională a mai multor persoane, specializate în traficul cu ţigări de contrabandă, în sistem containerizat, prin Portul Constanţa”, a mai transmis sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: