Marcel Ciolacu: Anul acesta investim masiv în agricultură!

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat că în 2024 Guvernul se va concentra pe măsurile pentru creşterea producţiei interne. Premierul reamintește de programul Invest Alim care se bucură de succes.

Invest Alim, proiecte de 1 miliard de euro

”Avem două domenii strategice, construcţiile şi agricultura, în care vom investi masiv. Mă bucur că în programul Invest Alim avem deja proiecte de 1 miliard de euro şi sper ca acelaşi lucru să se întâmple şi cu Construct Invest”, a precizat Marcel Ciolacu.

Investalim este un program național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare, implementat în perioada 2023 – 2026 prin intermediul Schemei de ajutor de stat INVESTALIM.

Bugetul total este de 590 de milioane de euro. Alocarea anuală pentru finanțarea proiectelor de investiții este de aproximativ 147,5 milioane de euro. Sesiunea pentru depunerea cererilor de acord s-a deschis la data de 27 octombrie 2023, începând cu ora 08:30.

În cuprinsul programului intră : prelucrarea și conservarea cărnii, fabricarea produselor din carne, prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor, prelucrarea și conservarea cartofilor, fabricarea sucurilor de fructe și legume, prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor, fabricarea uleiurilor și grăsimilor, fabricarea produselor lactate și brânzeturilor, fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, precum și fabricarea zahărului.

Cea mai ambiţioasă reformă a aparatului bugetar din ultimii 30 de ani

Şeful Executivului a afirmat că reforma aparatului bugetar este cea mai ambiţioasă din ultimii 30 de ani, iar procesul de reorganizare a ministerelor şi instituţiilor de stat este în plină desfăşurare, lucru ce va aduce reduceri de cheltuieli.

”Am promis că voi face din reforma aparatului bugetar una dintre priorităţile acestui mandat. Este cea mai ambiţioasă reformă a aparatului bugetar din ultimii 30 de ani. Procesul de reorganizare a ministerelor şi instituţiilor de stat este în plină desfăşurare, iar acest lucru va aduce reduceri consiste de cheltuieli. Banii economisiţi îi vom duce acolo unde este nevoie, adică la sănătate şi educaţie”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: