Coșmarul unui român dispărut în Germania. Bătut și abandonat fără telefon, a mers pe jos zile întregi. Cum a fost găsit

Sursă foto: X

Un bărbat din Botoșani dispărut fără urmă în Germania a fost găsit după o săptămână tot de un român, care l-a recunoscut după anunțurile distribuite pe internet. Botoșăneanul, nevorbitor de germană sau engleză, fusese bătut și abandonat de transportator.

Un bărbat din Botoșani a trăit un veritabil coșmar de Crăciun și Anul Nou, după ce a fost bătut și abandonat de către transportatorul care trebuia să-l ducă de sărbători acasă, scrie Botoșăneanul.

Ovidiu Daniel Pintilii, de 38 de ani, era dat dispărut și căutat chiar și de către Poliția Română, încă de pe data de 27 decembrie 2023, când a dispărut fără urmă în Germania, țară în care nu avea ce să caute, din moment ce se întorcea în țară din Austria.

Misterul a fost rezolvat după o săptămână, în urma mobilizării unui ONG românesc. Bărbatul a fost recunoscut tot de către un român, în Germania, după anunțurile distribuite pe Facebook privind dispariția lui. Nevorbitor de germană sau engleză, fără telefon, bani și haine de schimb asupra lui, a cerut în zadar ajutorul oamenilor care nu îl înțelegeau, zile întregi.

Botoșăneanul a trăit un adevărat coșmar, povestit pe scurt de Gabriela Stănculesc, reprezentanta Asociației Romena.

Și-a vândut ceasul ca să aibă ce mânca

A plătit la o firmă de transport 180€ să plece din Austria la Botoșani, s-a trezit plimbat prin toată Germania de transportator și a luat atitudine cerând explicații șoferului și protestând.

Drept urmare a fost agresat verbal și fizic (bătut), l-a dat jos în peco din Bad Rappenau, fără bagaje, doar cu buletinul 50€ în buzunar și telefonul descărcat, fără încărcător și nevorbitor de germană sau engleză.

Povestea e lungă… a mers pe jos zeci de km, a ajuns la Kaufland Heilbronn, și-a vândut ceasul cu 30€ ca să poată mânca, a cerut ajutor oamenilor fără nici un rezultat.

Datorită vigilenței unei persoane care a văzut distribuirile voastre peste tot, Ovidiu a fost localizat azi dimineață lângă un restaurant din Neckarsulm. În loc să fie anunțată poliția am fost anunțați noi și familia, ne-am activat imediat și împreună cu Dan Motoc l-am recuperat”.

Botoșăneanul va fi găzduit de unul dintre membrii respectivului ONG, respectiv Asociația Romenia și urmează a fi preluat de către un cunoscut și adus acasă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: