Posturile vacante din sistemul sanitar vor putea fi ocupate prin concurs

Amenzi pentru cabinete medicale
Sursa foto: Pixabay

De la Guvern sunt așteptate o serie de decizii care să permită ocuparea posturilor vacante din sistemul sanitar.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – Săptămâna viitoare sunt așteptate de la Guvern o serie de decizii care să permită ocuparea posturilor vacante din sistemul sanitar. Multe spitale reclamă deficitul de personal după ce angajările în sistemul public au fost blocate.

Cătălin Purcaru vine cu detalii: ”Situația medicilor rezidenți care au promovat examenul de specialitate la finalul anului 2023 este în atenția executivului. Premierul Marcel Ciolacu a cerut în prima ședință de Guvern din acest an o soluție rapidă.

Marcel Ciolacu: ”Sunt aproximativ 4.500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro și trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în țară. De aceea, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii și Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele cu posturi vacante și să vină în Guvern cu noi memorandumuri de scoatere la concurs a acestora. Rog, de asemenea, și Ministerul Finanțelor să coopereze pentru ca acest lucru să se întâmple rapid.”

Colegiul Medicilor din București a făcut apel la Ministerul Finanțelor Publice pentru deblocarea posturilor din sistem, în condițiile în care doar în capitală sunt aproxativ 900 de posturi de medici vacante. Într-o intervenție la un post de televiziune, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că săptămâna viitoare vor fi aprobate memorandumurile pentru obținerea derogărilor de la deciziile guvernamentale privind limitarea angajărilor în sistemul public, iar unitățile sanitare vor putea organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: