Cântărețul și actorul din „Fauda”, Idan Amedi, grav rănit în luptele din Gaza

Sursa foto: Israel Defense Forces

Cântărețul și actorul din „Fauda”, Idan Amedi a fost grav rănit în timp ce lupta ca rezervist al Forțelor de Apărare ale Israelului în centrul Fâșiei Gaza. Acesta a fost transportat luni cu avionul la un spital și ar fi fost supus unei intervenții chirurgicale de lungă durată, notează The Times of Israel. 

Tatăl lui Amedi a confirmat infomațiile, declarând pentru site-ul de știri Walla că viața fiului său nu mai este în pericol.

Verișoara actorului, Ayelet, a postat, de asemenea, o actualizare pe Instagram și a cerut publicului să se roage pentru recuperarea sa.

Amedi, care este cunoscut pentru că a jucat rolul unui soldat într-o unitate de elită a IDF care operează în zonele palestiniene din Cisiordania și din Fâșia Gaza în serialul de succes „Fauda”, servea ca rezervist IDF în viața reală în cadrul Corpului de geniu de luptă când a fost rănit. El a fost adus la Centrul Medical Sheba din Ramat Gan luni, în jurul orei 16.00, și a fost supus unei intervenții chirurgicale urgente, grave și de lungă durată, potrivit presei ebraice.

Cu puțin timp înainte de a fi rănit, Amedi a fost intervievat în Gaza de un reporter al televiziunii israeliene, căruia i-a spus că este „puțin obosit, dar bine”.

„Este ciudat să vă văd aici în mijlocul luptelor din Gaza. Dintr-o dată te simți atât de curat pentru mine, încât nu știu cum să mă comport cu asta”, a glumit Amedi cu corespondentul de știri al Canalului 12.

Întorcându-se spre cameră, Amedi a spus apoi: „lucrăm din greu pentru securitatea tuturor. Vă iubim cu adevărat”.

De asemenea, a fost întrebat despre tunelurile pe care unitatea sa încerca să le descopere.

„Este o nebunie ce au construit aici”, a spus el. „Operațiunea de aici este pe o rută foarte centrală [a tunelurilor Hamas]. Am găsit kilometri de tuneluri aici, armament, chiar și armament special. Am fost ocupați în ultimele două zile încercând să le distrugem”.

Într-o înregistrare video recentă înregistrată din Gaza, Amedi a declarat: „După 90 de zile de lupte, continuăm să distrugem locațiile de rachete cu rază scurtă de acțiune, locațiile de lansare și facilitățile de comandă ale organizației teroriste Hamas”.

De asemenea, el a îndemnat la încetarea disidențelor interne în rândul israelienilor: „Mă alătur fraților mei rezerviști pentru a face apel la politicieni, la toate mijloacele de informare în masă și la toată lumea: Cine nu are ceva bun de spus, pur și simplu să își închidă gura. Poporul din Israel trăiește”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: