Bărbații de 40-50 ani, sedentari, suferă când fac efort fizic în frig dimineața devreme

Sursa foto: Pixabay

Frigul creşte riscul de infarct cu 2% pentru fiecare grad sub zero!

„Nu neglijaţi aceste simptome. Poate fi vorba de infarct” avertizează cunoscutul specialist în urgențe dr. Tudor Ciuhodaru, prim-vicepreședinte al Comisiei de Sănătate a Parlamentului European, în contextul temperaturilor scăzute din această perioadă, după cum urmează:

1. durere precordială ,,clasică”: durere toracică anterioară intensă, cu caracter de constricţie, presiune, arsură, greutate, strângere sau sfredelire ce iradiază în umărul şi braţul stâng şi care durează mai mult de câteva minute

2. nu subevaluaţi posibilitatea de a avea un infarct atunci când aveţi doar aceste simptome nespecifice care ,,D.O.R” : D(igestive), O(steo-articulare), R(espiratorii):

  • a) Digestive: greţuri, vărsături, dureri abdominale, arsuri epigastrice, considerate consecinţa unor excese alimentare sau afecţiuni digestive
  • b) Osteo-articulare: disconfort sau dureri cu alte localizări: la nivelul braţelelor, umerilor, gâtului sau spatelui puse adesea pe seama efortului fizic sau afecţiunilor osteoarticulare.
  • c) Respiratorii : senzaţia de lipsă de aer, de sufocare sau leşin, respiraţie sacadată, palpitaţii, ameţeli, oboseală sau transpiraţie abundentă apărute din senin sau necorelate cu gradul de efort.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: