Premieră în România: campus profesional în sistem dual într-o comună din Argeș

Campus Profesional
Sursa foto: Pixabay

În comuna Vulturești, din Argeș, vor începe lucrările la primul campus preuniversitar profesional în sistem dual din țara noastră. La finalul cursurilor, care vor fi gratuite, absolvenții vor avea locuri de muncă garantate. Campusul va avea, printre altele, brutărie, spălătorie, frizerie, mini-fermă de animale, livadă, seră și o grădină de legume.

Viitorul campus, proiect al Asociației BookLand, va asigura toate ciclurile de învățământ: primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv profesorii, care vor preda după o programă modernă pentru a formă specialiști pe certificările solicitate de agenții economici din județ.

Campusul va avea o suprafață de 80.000 de metri pătrați. Campusul BookLand din Argeș va fi dotat cu toate spațiile și facilitățile necesare pentru cei peste 300 de elevi care vor învăța aici anual: laboratoare, ateliere de lucru, bibliotecă, amfiteatru, sala de spectacole, terenuri de sport, spații de relaxare, cantină, cafenea, brutărie, spălătorie, frizerie, mini-fermă animale, livada, seră și o grădină de legume.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: