Începe Europeanul de handbal cu România calificată. Ce ne așteaptă

Sursa foto: Wikimedia Commons

Turneele finale devin, treptat, o corvoadă pentru România în sporturile de echipă! Pentru că, de cele mai multe ori, bucuria calificării e urmată de contactul dur cu adversari de care suntem foarte departe.

Așa s-a întâmplat, anul trecut, în mod repetat. Mai întâi, la Europeanul de tineret pe care l-am găzduit alături de Georgia, fotbaliștii pregătiți de Emil Săndoi s-au clasat pe 16 din 16! Apoi, națonala de rugby a stârnit compasiune la Mondialul din Franța, terminând, de asemenea, pe ultimul loc. În fine, naționala feminină de handbal ne-a furnizat și ea o mare deziluzie la Mondialul din Danemarca, Norvegia și Suedia, terminând pe 12 din 32, rezultat care a compromis și șansele de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

După această succesiune de eșecuri, începem anul 2024 cu un eveniment la care ne obișnuiserăm să fim spectatori din fața televizoarelor. Vorbim despre Europeanul de handbal masculin. Adică, o competiție la care ne-am calificat acum doar pentru a treia oară în istorie, după edițiile din 1994 (am terminat pe 11) și 1996 (ne-am clasat pe 9).

Pornind de la faptul că prezența în Germania e un lucru foarte bun pentru tricolorii pregătiți de spaniolul Xavier Pascual (55 de ani), trebuie să admitem că șansele noastre la acest European țin, mai degrabă, de un miracol sportiv. Explicația e simplă: România e în grupa B în care, pe hârtie cel puțin, toate adversarele ne sunt superioare. Iată argumentele în acest sens:

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: