Alegeri locale turul 2. Prezenţă la vot de 19,16% până la ora 11.00. Sunt chemaţi alegătorii din trei judeţe

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Turul doi al alegerilor locale are loc, duminică, în trei localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Timiş şi Teleorman, unde candidaţii au fost la egalitate, în urma scrutinului din 27 septembrie. Până la ora 11.00, prezenţa la urne a fost de 19,16%, cea mai mare fiind în localitatea Balaci din judeţul Teleorman.

Turul doi al alegerilor locale este organizat, duminică, în localităţile Rebra – judeţul Bistriţa Năsud, Orţişoara – judeţul Timiş, Balaci – judeţul Teleorman.

În aceste localităţi nu a putut fi stabilit câştigătorul, întrucât doi candidaţi au obţinut acelaşi număr de voturi, iar Biroul Electoral Central a decis organizarea celui de-al doilea tur de scrutin.

Până la ora 11.00, prezenţa la urne a fost de 19, 16%, cea mai mare fiind în localitatea Balaci din judeţul Teleorman, respectiv 32,94%.

În localitatea din judeţul Timiş, candidatul PSD Aleodor Sobolu şi candidatul PMP Lucian Ivănescu au obţinut, la alegerile locale din 27 septembrie, acelaşi număr de voturi, respectiv 604.

Ceilalţi candidaţi de la Orţişoara au obţinut: Marius Rediş (PNL) – 388, Nicolae Valentin Baniciu (Partidul Puterii Umaniste) – 187, Bianca Pascaru (USR PLUS) – 146, Ciprian Ioan Sâtea (Pro Romania) – 24.

La scrutinul de duminică locuitorii au de ales între Aleodor Sobolu şi Lucian Ivănescu.
Potrivit Biroului Electoral Central, pe listele permanente din Orţişoara sunt înscrişi 3,70 de alegători.

În lcalitatea Rebra, din judeţul Bistrişa-Năsăud, sunt aşteptaţi la urne 2.094  alegători. Aceştia au de ales între actualul primar, Stefan Danci, din partea „Aliantei pentru Rebra” (PSD-ALDE-Pro Romania) şi Daniel Nastuţa (PNL).

Potrivit IPJ Bistriţa-Năsăud, în localitate au fost amenajate două secţii de votare, măsurile de securitate fiind asigurate de peste 20 de poliţişti şi jandarmi.

Până la această oră nu au fost sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale. Au fost primite 5 notificări prin SIMPV – Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetăţeni. Dintre acestea, 4 sunt infirmate, iar una este în curs de verificare”, a transmis IPJ Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, în judeţul Teleorman, la Balaci, localnicii trebuie să aleagă între Calotă Ilie (PNL) şi Tronaru Costel Ovidiu (PSD).

După numărarea voturilor în 27 septembrie, cei doi au obţinut exact acelaşi procent din voturi – 36,23%.  Prezenţa la vot în localitatea care are 1.419 alegători înscrişi în liste a fost de 64,69%, la urne mergând 918 votanţi.

În judeţul Caraş – Severin, la Moldova Nouă, a câştigat alegerile, în 27 septembrie, Adrian Torma, primarul în funcţie. Biroul Electoral Central a anulat rezultatul alegerilor şi a dispus reluarea scrutinului electoral pe 11 octombrie, după ce candidatura lui Torma a fost declarată nulă, pentru că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă i-a admis candidatura din partea PSD-Pro România, deşi Tribunalul Caraş Severin i-a respins candidatura pentru că nu avea semnătura liderilor locali ai celor două partide, aşa cum impune legea.

Adrian Constantin Torma a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne, a fost declarată nulă.

Ulterior, Adrian Torma şi PSD Caraş-Severin au obţinut în instanţă, la Curtea de Apel Timişoara, suspendarea Hotărârii BEC prin care fuseseră anulate alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă şi candidatura lui Adrian Torma. Decizia Curţii de Apel Timişoara putea fi contestată în termen de cinci zile.

Candidatul PNL pentru funcţia de primar, Ion Chisăliţă, clasat pe locul doi la scrutinul din 27 septembrie, a anunţat că el şi PNL au decis să nu conteste hotărârea Curţii pentru că au încredere „în sistemul judiciar din România şi în valorile statului de drept”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: