„Un simulacru de alegeri interne!” Berceanu: Pe colegii din USR, cu funcții, nu-i recomand la conducerea României

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul comisar general USR al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a lansat un atac dur la adresa conducerii partidului, după ce Cătălin Drulă a postat un mesaj în care afirma că “democrația e democrație și dreptul cetățeanului de a alege e sfânt”.

Suspendat din partid pentru 3 luni de către conducerea USR, pe delict de opinie, când a spus că nu susține lista din pix a USR pentru Parlamentul European, Berceanu afirmă că nu-i recomandă la conducerea țării pe Drulă și ceilalți lideri USR cu funcții.

“Conducerea USR – în față e vopsit gardul, în spate leopardul! Domnu/ nașu mic de partid povestește că dreptul de a alege e sfânt, dar numa’ dacă-i servește interesului personal sau de gașcă“, transmite Berceanu, argumentând apoi cu exemple în care Drulă și ceilalți lideri ar fi acționat despotic în partid, ignorând în fapt dreptul membrilor USR de a alege.

Astfel, acesta vorbește despre cum Cătălin Drulă a pus-o pe Elena Lasconi “din pix în fruntea unei liste de candidați USR pentru locurile eligibile în Parlamentul EU (…), „locomotiva” să traga niște „vagoane” politice ruginite de prieteni, Botoș, Barna, Voiculescu… fără să întrebe membrii și fără să organizeze alegeri interne. Pentru locurile fără valoare a organizat un simulacru de alegeri interne, fără relevanță“.  În același fel ar fi scos-o de pe listă, afirmă Berceanu, fără să întrebe și să-și supună la vot decizia, în Biroul Național al USR, ca „Zeus printre muritorii de rând”.

„Tot apărătorul democrației și al alegerilor libere a anulat alegerile interne USR din 2023, ca nu cumva să piardă controlul unui partid condus haotic, sau ca nu cumva Vlad Voiculescu care nu mai are nicio treabă cu Bucureștiul și cu Filiala București să piardă poziția de președinte al filialei”, continuă fostul șef al Gărzii de Mediu.

Redăm mai jos mesajul postat de Octavian Berceanu:

„Conducerea USR – in fata e vopsid gardul, in spate leopardul!

Domnu/ nasu mic de partid povesteste ca dreptul de a alege e sfant, dar numa’ daca-i serveste interesului personal sau de gasca!

Pe scurt, el a pus-o pe Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel din pix in fruntea unei liste de candidati USR pentru locurile eligibile in Parlamentul EU. Pentru locurile eligibile a numit-o pe Elena „locomotiva” sa traga niste „vagoane” politice ruginite de prieteni, Botos, Barna, Voiculescu…fara sa intrebe membri si fara sa organizeze alegeri interne.

Pentru locurile fara valoare a organizat un simulacru de alegeri interne, fara relevanta.

In plus, m-am saturat ca votul meu in alegerile interne USR sa fie egal cu votul unei adrese de email la capatul careia sa se afle un angajat sau un prieten al unui nas userist care, probabil, nici nu a calcat in viata lui intr-un sediu USR, dar are pe cineva care-i plateste cotizatia de 2 euro pe luna.

Democratia lor este atat cat le trebuie ca sa nu-i deranjeze vocea celorlalti, care nu cred in zei salvatori si sloganuri false pe afise electorale.

Tot nasu mic, fara sa intrebe si sa-si sa supuna la vot decizia, in Biroul National, a demis-o pe Elena Lasconi, pentru ca este Zeu printre muritorii de rand.

Tot aparatorul democratiei si al alegerilor libere a anulat alegerile interne USR din 2023, ca nu cumva sa piarda controlul unui partid condus haotic, sau ca nu cumva Vlad Voiculescu care nu mai are nicio treaba cu Bucurestiul si cu Filiala Bucuresti sa piarda pozitia de presedinte al filialei,, sau altii ca el.

Tot nasu mic, din ce in ce mai mic, il tine pe domnu fara CV pentru un nou mandat prin care sa reprezinte romanii in Parlamentul European, ocazie cu care isi poate plati si ratele la vila exotica, unde, ce sa vezi, poate mai ajung si colegii din USR, aia cu functii.

Nu-i recomand la conducerea Romaniei asa cum nu-i recomand pe Rafila, Dancila, Ciuca, Ciolacu, Tariceanu, Simoin si altii ca ei, cu stelele lor cu tot!

Romania se face bine cu oameni care fac ceea ce zic, ca de mintit sunt satul!”.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: