Un bărbat din Vrancea a fost șantajat cu 5.000 de euro pe rețelele sociale. Cunoscuse online o femeie

Sursă foto: Pinterest

Un bărbat din Vrancea a fost șantajat pe internet cu mai fotografii și videoclipuri cu el, în care apărea dezbrăcat. Individul cunoscuse online o femeie, cu care s-a conversat mai întâi prin mesaje scrise și apoi prin video-call. Doar că, după ce l-a convins să se dezbrace în fața camerei video, bărbatul a ajuns să fie șantajat cu 5.000 de euro, scrie Monitorul de Vrancea.

Totul a început după ce bărbatul a fost contactat prin intermediul aplicației Facebook Messenger de o femeie necunoscută. Au purtat câteva discuții în limba engleză, inițial prin mesaje scrise. După ce i-a câștigat încrederea, femeia i-a propus să se converse și prin intermediul video-call, ocazie cu care l-a ademenit să se dezbrace în fața camerei video.

Bărbatul a intrat în jocul necunoscutei, doar că, ulterior, a ajuns să fie șantajat, scrie sursa citată. Pentru a nu publica pe rețelele sociale fotografiile și clipurile video realizate prin intermediul camerei web, femeia i-a cerut 5.000 de euro.

În loc să plătească suma cerută, bărbatul s-a dus la Poliție și a povestit tot ce s-a întâmplat.

Doar că respectivul cont de Facebook dispăruse între timp, motiv pentru care bărbatul și-a retras plângerea făcută. Soluția procurorilor a fost de renunțare la urmărirea penală, ordonanța emisă în acest sens fiind confirmată și de instanță, mai scrie sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: