Război în Israel, ziua 100. Sunt 100 de zile de incertitudine şi speranţă, declară şefa diplomaţiei germane

Sursă foto: Pinterest

Război în Israel, ziua 100. Ministrul de externe german Annalena Baerbock şi-a exprimat încă o dată speranţa că toţi ostaticii ţinuţi de mişcarea palestiniană Hamas vor fi eliberaţi, în contextul în care războiul din Fâşia Gaza a intrat în a 100-a zi, notează duminică DPA.

”Nu vom renunţa, nu ne oprim eforturile decât atunci când toţi ostaticii ţinuţi de Hamas revin acasă”, a scris Baerbock pe platforma X (fosta Twitter).

”De 100 de zile, copii, fraţi, surori, prieteni sunt dispăruţi din Israel – 100 de zile de incertitudine, disperare, durere şi speranţă”, a adăugat şefa diplomaţiei germane.

Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă la Tel Aviv, cerând demisia prim-ministrului Benjamin Netanyahu şi acuzând guvernul pe care acesta îl conduce că nu face suficient pentru a aduce acasă ostaticii încă deţinuti de Hamas în Fâşia Gaza.

Protestul a avut loc în ajunul marcării a 100 de zile de la începutul războiului din Fâşia Gaza, în care aproape 24.000 de palestinieni au fost ucişi, conform cifrelor furnizate de autorităţile sanitare Hamas.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: