Raluca Turcan: Sprijinindu-se pe Eminescu, Ziua Culturii Naţionale are valenţe româneşti şi universale

Raluca Turcan
Raluca Turcan/FACEBOOK/GUVERNUL ROMÂNIEI

Cultura naţională izvorăşte din limba română, cea pe care Eminescu a remodelat-o şi ne-a redăruit-o, admirabil îmbogăţită, subliniază ministrul Culturii, Raluca Turcan.

„Astăzi este Ziua Culturii Naţionale şi ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu! Celebrarea Zilei Culturii Naţionale am început-o în această dimineaţă, cu o ceremonie de depunere de coroane cu flori la mormântul poetului Mihai Eminescu din Cimitirul Bellu şi la statuia poetului din faţa Ateneului Român, împreună cu reprezentanţii instituţiilor de cultură. În fiecare an, la 15 ianuarie, aducem un omagiu onest şi încărcat de recunoaştere pentru memoria emblematică a geniului literaturii române, Mihai Eminescu, anul acesta împlinindu-se 174 de ani de la naşterea poetului”, a transmis, luni, Turcan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ea accentuează că, „sprijinindu-se pe numele şi opera lui Eminescu, Ziua Culturii Naţionale are valenţe româneşti şi universale”.

„Cultura naţională izvorăşte din limba română, cea pe care Eminescu a remodelat-o şi ne-a redăruit-o, admirabil îmbogăţită. De aceea generaţii întregi de români i-au fost, îi sunt şi îi vor fi recunoscătoare, cunoscându-i şi preţuind-i opera. Aşa îl putem răsplăti astăzi, mâine şi în fiecare zi: prin a-i aprecia opera şi a o promova cu mândrie”, a mai transmis ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: