Halep, misiune infernală și dacă va fi iertată: dovada că Simona nu prea mai are viitor în tenis

sursa foto: twitter-wimbledon
Sursa foto: Twitter / Wimbledon

România visează, în continuare, la o revenire a Simonei Halep (32 de ani) în circuit printr-o reducere drastică a suspendării de 4 ani, însă primul Grand Slam al sezonului ne arată că, inclusiv cu un verdict favorabil la TAS, misiunea româncei ar fi una infernală!

Explicația e simplă: în timp ce „Simo“ a dispărut din tenis de 505 zile – a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, în turul I de la US Open – în circuit au apărut niște puștoaice fenomenale. Care tocmai au scris istorie la Australian Open 2024. Vorbim despre rusoaicele Mirra Andreeva și Alina Korneeva, plus cehoaica Brenda Fruhvirtová. Ce au în comun aceste fete? În primul rând, toate au 16 ani. Iar la Melbourne au avansat deja în turul II, trecând de niște adversare mai bine cotate și mai experimentate.

Andreeva (47 WTA) e deja o figură consacrată a tenisului feminin, ceea ce reiese și din locul ocupat în clasamentul mondial. La Australian Open, ea a trecut de americanca Bernarda Pera (29 de ani, 71 WTA), scor 7-5, 6-2. Potrivit Eurosport, grație acestui succes, Andreeva (16 ani și 261 de zile) a devenit cea mai tânără jucătoare care câștigă cel puțin un meci la fiecare turneu de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open) de la Coco Gauff încoace. În turul II de la Australian Open, Andreeva o va înfrunta pe tunisianca Ons Jabeur (29 de ani, 6 WTA).

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: