Nicolae Ciucă va fi candidatul PNL la prezidențiale? Stroe: „A demonstrat reale abilități de menținere a echilibrului”

Sursă foto: Facebook

Invitat luni în emisiunea Puterea Știrilor, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a vorbit despre o candidatură a lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale precizând că liderul liberalilor „ a demonstrat reale abilități de menținere a echilibrului politic” și „poate să câștige încrederea mult mai multor oameni decât dacă e să ne raportăm doar la electoratul nostru”.

„Opțiunea noastră este una cât se poate de de normală, naturală. De altfel, din punctul meu de vedere, președintele Nicolae Ciucă are un potențial electoral enorm. El, în egală măsură, a demonstrat reale abilități de menținere a echilibrului politic. Un tip de dialog, un tip de cuvânt, un tip de onoare. Un tip extrem de serios, care poate să-ți lărgească foarte mult baza electorală.

Adică nu mă refer doar la votanții sau simpatizanții PNL, ci și la toți cei care înțeleg că Nicolae Ciucă este un profil extrem de bun, responsabil, un tip cu recunoaștere și publică și chiar internațională. Un tip cu o carieră în zona militară și profesională ireproșabilă, care cu siguranță poate să câștige încrederea mult mai multor oameni decât dacă e să ne raportăm doar la electoratul nostru”, a declarat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Ce spune Nicolae Ciucă

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că îşi va asuma o candidatură la alegerile prezidenţiale de anul viitor, în situaţia în care partidul pe care-l va conduce îi va cere să-şi asume acest proiect.

„La Sinaia a fost o decizie politică prin care PNL şi-a asumat responsabilitatea de a merge în alegeri prin forţe proprii şi discuţiile au fost în interiorul partidului, legate de tot ceea înseamnă asumarea la nivel de preşedinte de filială, la nivel de conducere executivă pe etape ale anului electoral 2024. Şi bineînţeles, întrebarea din sală, de la colegi, a fost: dumneavoastră vă asumaţi să candidaţi ? Dacă partidul mi-o cere, îmi asum, nu am niciun fel de problemă, doar că, în momentul de faţă, chiar mai este un an până atunci, dacă partidul mi-o cere, voi candida, dar cred că este mult prea devreme să intrăm în această analiză şi dezbatere a alegerilor prezidenţiale în condiţiile în care avem atât de multe de făcut pentru închiderea anului 2023, pentru începerea şi demararea coerentă a anului 2024. Deci, avem de guvernat şi avem o responsabilitate faţă de români”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a precizat că, în momentul în care strategia pentru alegerile din 2024 a PNL va fi definitivată, va fi anunţată şi candidatura la alegerile prezidenţiale.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: