Oficial. Unul dintre cei mai cunoscuți judecători români a ieșit la pensie la 48 de ani. Iohannis a semnat decizia

Sursa foto: Administraţia Prezidenţială a României

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a judecătorului Cristi Danileț, magistrat care se pensionează la 48 de ani. Potrivit lui Danileț, cuantumul brut al pensiei sale este de aproximativ 25.000 de lei.

Șeful statului a semnat decretul de eliberare din funcție luni, în ceea ce-l privește pe judecătorul Cristi Danileț, un magistrat cunoscut atât pentru postările sale pe rețelele sociale, care i-au adus și mai multe probleme, dar și pentru faptul că a fost foarte vocal pe tema unora din măsurile luate de ultimele guvernări.

Danileț a ales să iasă la pensie la vârsta de 48 de ani, fiind unul dintre tinerii pensionari speciali. Fostul judecător a dat detalii și în ultima întâlnire cu colegii despre pensia pe care ar urma să o încaseze.

Pensia pe care am văzut-o la televizor nici vorbă. În decizia de pensionare e undeva la 25.000, care urmează a fi impozabilă. Cu impozitul nou aplicat la 1 ianuarie, este practic echivalentul ultimului salariu. E foarte bine așa. Banii ăștia sunt munciți și la fiecare dintre voi vă spun cu mâna pe inimă că banii aștia sunt munciți și meritați la centimă”, a spus fostul magistrat, potrivit ClujJust.ro, care a redat stenograma discuției cu aceștia.

De altfel, și în mediul online a fost criticat pentru alegerea ieșirii la pensie la vârsta de 48 de ani.

Reverență pentru munca depusă, jignitor să ieșiți la pensie la 48 de ani”, i-a transmis un internaut, la una din ultimele postări de pe Facebook.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: