București: Proiect pentru refacerea sistemului de ghidare destinat persoanelor nevăzătoare

greencommunity.ro
greencommunity.ro

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, anunță inițierea unor demersuri pentru refacerea sistemului de ghidare destinat persoanelor nevăzătoare pe străzile din Capitală. Acest proiect va fi realizat prin Administrația Străzilor București.

„Printr-o procedură, lansată deja în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), vom achiziționa noi materiale de întreținere și semnalizare rutieră destinate persoanelor cu dizabilități.

Proiectul presupune amplasarea pe trotuar a unor benzi longitudinale, cu profil special, cu rolul de a ghida, în siguranță, persoanele nevăzătoare. Prin montarea acestor materiale, nevăzătorul este avertizat cu privire la apropierea unor zone cu potențial pericol, precum treptele, scările rulante, traversările, ușile sau alte obstacole”, transmite Stelian Bujduveanu, conform media.pnl.ro.

„Lucrările au ca scop creșterea siguranței circulației pietonale și vor fi executate în special în zonele cu: treceri de pietoni, școli, grădinițe și alte zone cu potențial ridicat de incidență a evenimentelor rutiere. Termenul de garanție pentru acest sistem este de 2 ani”, adaugă viceprimarul liberal al municipiului București.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: