Dosar de europarlamentar: Tudor Ciuhodaru – criticarea vaccinurilor și 200.000 euro într-un an

Sursă foto: Facebook/ Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru este medic și europarlamentar, dar cu o lungă carieră politică și o mică avere în conturile bancare. Chiar dacă medicii se plâng că lucrează foarte mult în spitale, Tudor Ciuhodaru găsește timp, de peste un deceniu, să fie medic, politician și conferențiar universitar.

Medic, politician și conferențiar

Din 2002, Ciuhodaru este medic primar de medicină de urgență la Spitalul Clinic de Urgențe din Iași. În 2008 a obținut primul mandat de deputat în Parlamentul României și a continuat să fie medic. În 2014 a devenit conferențiar la Universitatea Apollonia din Iași, deși era medic și deputat la al doilea mandat. În 2019, după 3 mandate de deputat în România, trece în Parlamentul European, la Strasbourg, dar nu renunță la activitatea de medic, și nici la cea de conferențiar la universitate. Trebuie precizat că este plătit cu mii de euro pe lună în România pentru a fi medic, dar nimic nu-l împiedică să stea la Strasbourg și să mai primească alte mii de euro.

În cariera sa politică, Ciuhodaru a trecut pe la mai multe partide: PSD, PC și UNPR. În perioada celebrului USL, Ciuhodaru a trădat alianța și a votat pentru guvernul Boc.

Criticarea vaccinurilor anti-Covid

Europarlamentarul, medicul, conferențiarul Tudor Ciuhodaru a susținut campania de vaccinare împotriva Covid19 încă de la început și felicita Uniunea Europeană pentru achiziție și faptul că s-au dezvoltat atât de repede aceste vaccinuri.

„Este fără îndoială un succes la nivel european, s-a reușit o mobilizare extraordinară, medical, științific și economic, ca pandemia să fie stopată”, spunea Ciuhodaru în 2020.

Trei ani mai târziu, acesta și-a dat seama că vaccinurile nu erau atât de sigure pe cât ne anunța în 2020 și nimeni nu a vorbit despre efecte adverse.

„Am avut dreptate. Ni s-a vândut o chestie ca fiind singură și eficientă. Cine răspunde pentru aceste informații ascunse, cine răspunde pentru morți? (…) Cine răspunde? Lucrurile sunt grave, e doar vârful aisbergului. Am existat la cel mai mare experiment medical din istoria planetei”, declara Ciuhodaru în 2023.

A votat împotriva certificatului verde

Tudor Ciuhodaru a fost unul dintre puținii europarlamentari care au votat împotriva certificatului verde în Parlamentul European. Acesta a considerat că documentul impus de Comisia Europeană era o „formă indirectă de forțare”. Ciuhodaru a precizat că certificatul verde nu are nicio calitate medicală, ci doar constrânge persoanele să se vaccineze și le încalcă anumite drepturi și libertăți.

„Certificatul verde arată doar că posesorul s-a vaccinat, dar el poate fi infectat și poate transmite boala (…) Certificatul de vaccinare până la urmă rămâne o formă indirectă de forțare. Din punctul meu de vedere, consimțământul informat rămâne cheia, prezentat beneficiile și riscurile unui astfel de gest, în așa fel încât cine vrea, să o facă, dar în cunoștință de cauză”, a declarat europarlamentarul român.

Activitatea în Parlamentul European

Când nu este în spital la Iași, Tudor Ciuhodaru este în Parlamentul European(PE) la Strasbourg. Activitatea sa în PE nu este una excelentă, spre exemplu în 2023 a vorbit doar de 4 ori în plen. Deși este medic, acesta a vorbit de foarte puține ori despre subiecte legate de sănătatea cetățenilor UE. A participat doar la un raport în calitate de raportor alternativ și la 3 propuneri de rezoluție în PE.

Tudor Ciuhodaru a lipsit din Parlamentul European chiar în momente importante pentru țara noastră. Spre exemplu, în iulie 2023 când s-a votat rezoluția Schengen pentru România, acesta nu a fost în plen și nu a votat. În schimb, s-a grăbit cu mesaje naționaliste pe subiectul Schengen. Această absență demonstrează că este foarte greu să fii și medic, și politician, iar mereu una din două va avea de suferit.

200.000 de euro într-un singur an

Tudor Ciuhodaru este plătit exclusiv din banii cetățenilor. Acesta a încasat, în 2022, 142.000 de euro de la Parlamentul European. De la Spitalul de Urgență din Iași a primit aproape 50.000 de euro/an, (246.302 lei). De la Universitatea Apollonia din Iași a mai primit 1.519 lei, probabil a avut puține ore la universitate.

Doar cu activitatea de medic și europarlamentar, Ciuhodaru a băgat în buzunare aproape 200.000 de euro într-un singur an. În conturile bancare are peste 400.000 de euro strânși și a acordat împrumuturi în valoare de 225.000 de lei.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: