Reguli noi pentru administratorii pensiuni și hoteluri, după tragedia de la Ferma Dacilor

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Ministrul Economiei și Turismului, Radu Oprea, a modificat un ordin, prin care va aplica noi reguli pentru administratorii de unități turistice, după tragedia de la Ferma Dacilor.

„Eu am schimbat ordinul de ministru, un ordin din 2013, în care spiritul acestui ordin era buna credință a antreprenorului care dădea declarații pe propria răspundere că se conformează legii și ceream doar partea de înregistrare la Registrul Comerțului.

Acum am cerut suplimentar și partea de documentație referitoare la autorizația de construire, sau alte documente, după caz, că în cazul pontoanelor, spre exemplu, nu e nevoie de autorizație de construire, dar sunt documente de proprietate, sunt documente care atestă proprietatea asupra acelui obiectiv de cazare. Deci am schimbat ordinul de ministru”, a declarat Radu Oprea.

În ceea ce privește autorizația de securitate la incendiu, Radu Oprea a precizat că ministerul de resort cere acest document în momentul în care un operator din domeniul turismului cere clasificarea unei unități turistice.

Tribunalul Prahova, instanța ca va judeca contestațiile depuse după decizia Judecătoriei Ploiești de emitere a mandatelor de arestare pe numele celor trei inculpați din dosarul Ferma Dacilor, a stabilit pentru 9 ianuarie termenul în acest dosar. Patronul pensiunii, Cornel Dinicu a contestat decizia prin care a fost arestat preventiv, în timp ce cei doi administratori din acte contestă mandatele de arestare la domiciliu în dosarul în care sunt cercetați pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Contestațiile depuse de Cornel Dinicu, Adrian Ristin și Adelina Ilie la decizia Judecătoriei Ploiești de emitere a unor mandate de arestare pe numele lor, în dosarul deschis în urma incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor, vor fi judecate la Tribunalul Prahova.

Instanța a stabilit termen data de 9 ianuarie în acest dosar. Cornel Dinicu, cel care a înființat Ferma Dacilor și care deține, în fapt, complexul turistic, este arestat preventiv, în timp ce administratorii din acte, Adrian Ristin și Adelina Ilie, se află în arest la domiciliu.

Cei trei sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru în dosarul care vizează incendiul produs în a doua zi de Crăciun, în care opt oameni, între care trei minori, au murit carbonizați.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: