ULTIMA ORĂ FOTO Noii proprietari greci ai Enel România își anunță ținta

Sursa foto: Facebook

Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, la care cel mai mare acționar este statul elen, cu peste 34% din capital, și care anul trecut a finalizat preluarea principalelor active și operațiuni din România ale italienilor de la Enel, tranzacție prezentată în premieră de Profit.ro, intenționează să-și majoreze de 2,6 ori portofoliul românesc de producție de energie regenerabilă, eoliană și solară, de la o putere instalată totală de circa 600 MW în prezent la 1.900 MW în 2026. Grupul se așteaptă la un profit operațional EBITDA de circa 2,3 miliarde euro în anul respectiv (față de 1,5 miliarde euro în 2023), la care operațiunile din România ar urma să contribuie cu aproximativ 20%. 

Anunțul a fost făcut cu ocazia evenimentului corporativ PPC Capital Markets Day, dedicat investitorilor și analiștilor financiari și desfășurat la Londra.

În cadrul evenimentului, PPC și-a prezentat Planul Strategic pentru perioada 2024-2026. Ținta managementului este ca PPC Group să devină un lider energetic în regiune și un jucător important în Europa. Planul, care include operațiunile din România, se bazează pe o abordare holistică în jurul tranziției verzi, pe cei trei piloni: producția de energie curată, rețele modernizate și digitalizate și servicii centrate pe client

″România este o țară strategică în Grupul PPC și în regiune, permițând grupului să creeze un coridor energetic care să acopere Europa de Sud-Est, cu un potențial imens de creare de valoare și generare de sinergii, cu beneficii pentru toate țările″, au transmis grecii.

Grupul estimează că cererea de energie electrică a României va crește cu 10% până în 2030, ceea ce înseamnă că sunt necesare investiții suplimentare în surse curate de energie, pentru a stimula competitivitatea economiei. PPC se așteaptă ca puterea instalată în centralele de producție de energie electrică din România să crească cu 48% în acest interval, la satisfacerea cererii urmând să contribuie capacități noi de energie verde însumând 6,4 GW.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: