Sistemul sanitar, pe un butoi de pulbere. Cum stă Rafila departe de criza din sănătate și cine încasează în locul lui

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Sistemul sanitar stă pe un butoi de pulbere, în spațiul public a apărut riscul unei greve generale în spitale, măsura extremă în absența soluțiilor concrete din partea ministerului condus de Alexandru Rafila.

Federația Sanitas are întâlnire în cursul zilei cu prim-ministrul Marcel Ciolacu în speranța că revendicările medicilor și ale celor din sistemul sanitar în general vor fi auzite. Nu este prima discuție cu premierul, la precedenta a participat și ministrul responsabil direct, Alexandru Rafila.

La întâlnirea de astăzi ministrul Rafila nu participă, deși este nevoie mai mult decât oricând să intervină prompt și să aibă soluții care să oprească o grevă care ar lăsa mii de pacienți fără servicii medicale urgente și ar amâna intervenții medicale de care cei suferinzi au nevoie. O grevă generală ar avea urmări deosebit de grave atât directe, în spitale și clinici, cât și în infrastructura de sănătate în general, prin întârzieri și blocaje în tot sistemul.

„Noi ne continuăm calendarul de acțiuni care are ca finalitate declanșarea grevei generale în cele două sisteme pe care le reprezentăm. Suntem deschiși și disponibili la negocieri și discuții și ne dorim să putem să dezamorsăm starea uriașă de tensiune din rândul membrilor noștri și al tuturor angajaților din Sănătate și Asistență socială, prin soluționarea cât mai repede și cât mai aproape de așteptări a revendicărilor acestora”, a declarat președintele Federației Sanitas, Leonard Bărăscu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: