Autoritățile încearcă, de ani buni, să rezolve criza medicilor din sistemul medical, dar fără succes. Recent, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a pledat și el pentru deblocarea posturilor din sistemul sanitar, astfel ca cei 4.000 de medici care au terminat la sfârşitul anului trecut rezidenţiatul să rămână să lucreze în România.
De lipsa cadrelor medicale se lovesc, adesea, chiar cadrele medicale care lucrează în spitalele românești. Și nu de puține ori, acestea se văd neputincioase în anumite situații.
„De peste 12 ore sunt pe holurile unor spitale, pentru mici probleme medicale ale apropiaților mei. Sunt pe hol, neputând să fac nimic altceva decât să urmăresc forfota din unitățile de primiri urgențe. De-o parte a zidului sunt persoanele care au nevoie de ajutorul medical, împreună cu personalul care îi îngrijește, iar de cealaltă parte sunt aparținătorii pacienților, deși nu suferinzi fizic, cu siguranță suferinzi sufletește”, scrie, pe pagina sa de Facebook, dr. Cristian Paparau, medic legist.
Acesta a descris și un dialog între pacienți.
„Din când în când aparținătorii primesc câte o frântură de informație, iar de aici se construiește un întreg scenariu. Încep să poarte discuții cu alții oameni în situația lor și începe dezbaterea. Deși multe din discuțiile despre patologie purtate pe holuri nu au nicio legătură cu realitatea medicală, totuși și aceste discuții au un rol major, cel de a liniști acești oameni foarte îngrijorați.
„Ni s-a spus că are un hematom pe ficat după ce a căzut, medicul a zis ca trebuie să așteptăm, poate îl operează”.
„Stați doamnă liniștită (exclamă cineva de pe un scaun alăturat)… ficatul este singurul organ care se regenerează”, arată medicul.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News