Cât de aproape suntem de călătoria fără viză în SUA. Ambasadorul României la Washington, veste mare pentru români

viza sua
Sursă foto: Freepik

Românii sunt tot mai aproape să călătorească în Statele Unite ale Americii fără să aibă nevoie de vize. Anul trecut, rata de refuz a cererilor de vize a ajuns la 8,79%, cel mai mic procent de până acum.

Este un semn că România se îndreaptă în direcția bună pentru a intra în programul Visa Waiver până în 2025.

Despre traseul pe care îl mai are țara noastră de parcurs ca să intre în acest program, am vorbit chiar acum cu Excelența Sa domnul Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.

Cosmin Stan, PRO TV: Cât de aproape suntem să călătorim în Statele Unite fără viză?

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA: „Cred că mai este un drum lung, dar eu, personal, sunt foarte optimist, întrcât există o intenție politică reală de a include România în acest program, iar ambele guverne, atât guvernul de la București, cât și cel de la Washington, sunt pe deplin angajate ca toate cerințele programului de scutire de vize, programului american, să fie îndeplinite. Dacă totul merge bine și nu apar dificultăți majore, putem estima că România va face parte din programul american de scutire de vize anul viitor”.

Roxana Hulpe, PRO TV: Deci nu mai este un drum chiar atât de lung. Pare că se apropie repede pentru că foarte multă lume își dorește să ajungă acolo. Simțiți și dumneavoastră această dorință, sunt multe cereri?

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA: „Da, simțim și noi acest lucru, pentru că, sigur, obstacolele de călătorie și de viză sunt un punct de frustrare pentru mulți români care doresc un acces mai ușor în Statele Unite, țara cu care cei mai mulți dintre români se simt aliniați ca valori și cu care statul român împărtășește o robustă alianță de securitate și este și o sursă de fustrare pentru o varietate a marii comunități de români în Statele Unite pentru că România este singurul mare aliat NATO al Statelor Unite care nu beneficiază de programul de scutire de viză și, mai mult decât atât, anul trecut, ambasada Statelor Unite de la București a avut un un număr record de vize acordate, deci observăm o creștere foarte mare a interesului românilor de a călători în Statele Unite. În plus, din această vară va exista din nou o cursă directă, după foarte mulți ani”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: