Daraban (CCIR): Nu vom ajunge într-o criză economică

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, invitat în emisiunea „Puterea Știrilor”, vorbește despre situația economică a țării.

Românii sunt tot mai îngrijorați de situația economică. Întrebați într-un sondaj CURS cu privire la principalele probleme cu care se confruntă România, respondenții au indicat problemele economice, inflația, prețurile, veniturile mici și nivelul de trai foarte, foarte scăzut.

Mihai Daraban crede că sondajul este mai mult adresat cetățeanului de pe stradă decât agentului economic, prin urmare, lucrurile stau diferit, problemele sunt altele.

„Pentru că dacă acest sondaj era adresat electoratului meu, taxele și impozitele cred că erau pe primul loc, iar locurile de muncă pe locul patru”, arată invitatul.

Daraban consideră că există locuri de muncă, economia românească oferind multe oportunități pentru potențiali angajați.

„Nu știu, poate sunt unii care nu vor să muncească sau se supraevaluează și consideră că ei nu pot face munca aia, munca aia, dar când se duc în străinătate spală vase”, este de părere președintele CCIR.

Expertul spune că este atent la mersul economiei europene în general, pe ansamblu, iar lucrurile nu sunt atât de negre precum par.

„Întotdeauna există un decalaj de patru procente, dacă vreți, între creșterea economică a României și a Germaniei, dacă e să o luăm așa, pentru că avem cam 24% din schimburile comerciale import-export cu Germania, deci aproape un sfert. Dacă văd Germania la creștere de zero, 1%, înseamnă că România are creștere de 4% e simplu.Câteodată învățăm ca lăutarii, știți, eu funcționez foarte mult pe algoritmi și dacă acești algoritmi, de la an la an, îmi confirmă aceste ecuații, înseamnă că înseamnă că e o realitate undeva. Deci, nu, nu aș vorbi de o criză economică pentru că n-are de ce să fie”, consideră Daraban.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: