Skip to content
Politică

A ajuns cuţitul la os. PSRO cere Guvernului asumarea răspunderii pe un Plan de Urgență pentru Sănătate

A ajuns cuţitul la os. Partidul Social Românesc (PSRO) cere Guvernului asumarea răspunderii pe un Plan de Urgență pentru Sănătate, potrivit unui comunicat trimis, luni, PSnews.ro.

„Corupția și incompetența au sugrumat sistemul medical în așa mod încât situația a devenit intolerabilă”, acuză oamenii lui Mircea Geoană.

În programul de guvernare asumat de actualul Guvern, pe baza căruia a primit votul de învestitură în Parlament, se precizează clar: “Elaborarea unui program multianual de investiții în sănătate, în vederea asigurării actului medical la standarde care să conveargă cu cele din UE” și ”introducerea de standarde obligatorii de calitate pentru toate nivelurile sistemului sanitar  românesc  și  a  unui  sistem  de control  al  calității  și  asigurare  a  calității serviciilor medicale”.

„Evenimentele din ultima perioadă ne-au arătat că sistemul sanitar nu mai poate aștepta. Zilele trecute, domnul Dacian Cioloș menționa că sănătatea este o prioritate pentru România. Dacă acest lucru este adevărat, PSRO cere Guvernului asumarea răspunderii pe un Plan de Urgență pentru Sănătate, pe baza rezultatelor grupului de lucru organizat la nivelul Guvernului. Dacă acest Plan de Urgență este acceptat, înseamnă că și partidele politice își asumă continuarea implementării și după alegerile din toamnă.

Simpla reacție emoțională la evenimente tragice, justificată de altfel, nu poate rezolva o problemă sistemică. Ceea ce așteaptă românii de la un guvern tehnocrat este să identifice prioritățile majore și să vină cu planuri concrete de rezolvare a lor.

De asemenea, atragem atenția că și sistemul de Educație se află în aceeași stare critică, iar măsurile necesare trebuie luate imediat. Nu este normal să existe doar reacții la evenimente nefericite. Datoria unui Guvern este să fie proactiv și să ofere cetățenilor un nivel de trai decent”, mai comentează cei de la PSRO.

În acest context, Mircea Geoană (preşedintele PSRO) a declarat: Aștept din partea Guvernului un plan de urgență cu măsuri concrete, care să fie aplicate fără întârziere, pentru a stopa criza actuală și, poate cel mai important, care să fie baza pe care să construim în anii ce urmează. Nu avem nevoie de soluții pe 3 sau 6 luni. Ar fi un prim pas pentru a reconstrui un sector vital pentru viața tuturor românilor. Nu consider că demiterea unei persoane și simpla ei înlocuire poate rezolva ceva pe termen mediu și lung. Aici nu mai este vorba de Guvern sau Parlament, iar oamenii nu mai cred în rolul mesianic al unui manager care să vină și să rezolve tot”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *