A cincea zi de proteste la Botoșani, după moartea tinerei însărcinate. Ce spune fratele Alexandrei

Sursă foto: topziare.ro
Sursă foto: topziare.ro

În cea de-a cincea seară de proteste, oamenii revoltați au pornit cu mașinile prin Botoșani. Prima oprire a fost la blocul în care a locuit Alexandra, tânăra însărcinată în 3 luni, moartă la 25 de ani. După care s-au îndreptat spre cimitir.

Ultima oprire a fost la Spitalul Județean, unde Alexandra și-a dat ultima suflare. Acolo, oamenii au aprins lumânări pe trotuarul din fața unității medicale.

Familia tinerei a anunțat, prin vocea avocatei, că va depune plângere penală împotriva celor vinovați. Iar sute de oameni au ieșit și miercuri la protest, a cincea zi la rând. Tot miercuri, managerul Spitalului județean din Botoșani a fost demis, dar superiorii lui au cerut inclusiv demisia medicului care era de gardă în acea noapte. Și a medicului curant.

Vlad Miron, fratele Alexandrei: „Scopul meu este ca să plătească cei care au fost vinovați, cei care au chinuit-o pe Alexandra. Vom continua să-i aprindem lumânări, să ținem momente de reculegere în față la consiliul județean unde s-a pus poza ei și s-au aprins lumânări.”

Și mai multi oameni, peste 20 de mii, au semnat, până miercuri-noapte, o petiție online prin care cer dreptate pentru Alexandra. Între timp, managerul Spitalului județean a fost demis, dar superiorii lui cer inclusiv demisia medicului care era de gardă în acea noapte și a medicului curant.

Vlad Miron, fratele Alexandrei: „Mi se pare o decizie foarte corectă. Sper să nu fie doar atât, sper să fie și mai mult. A murit în chinuri. Ea nu mai avea aer, nu mai putea. Pe sora mea înapoi nu pot să o aduc, scopul meu e să se facă dreptate, în primul rând, legal, pașnic, fără violență. Și să încercăm să salvăm alte vieți, să nu se mai întâmple”.

Controalele făcute după tragedie au arătat nereguli grave, informează stirileprotv.ro.

Geanina Porosnicu, avocata familiei Alexandrei: „Familia va formula plângere penală impotriva tuturor celor care se fac vinovați față de această atrocitate. Se dorește de către familie aflarea adevărului, o anchetă foarte serioasă, sper ca lucrurile să nu se mușamalizeze.”

Alexandra a murit sub ochii medicilor, pe 18 august, la Spitalul Județean din Botoșani. Potrivit certificatului medical constatator, ca urmare a „unei sarcini oprite în evoluție, complicată infecțios”. A lăsat în urmă trei copii, cu vârste între 1 și 4 ani.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: