Skip to content
Politică

A dat norocul peste Nicolicea: soţia, numită în fruntea unui proiect major din energie

jurnalul.ro
" "

A dat norocul peste Eugen Nicolicea (preşedintele PSD al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor): soţia lui a fost numită în fruntea unui proiect major din domeniul energiei.

Nicoleta Nicolicea a fost numită la începutul anului șef de serviciu în Transgaz (operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale), la Unitatea de Management care se ocupă de implementarea proiectului secțiunii românești a gazoductului Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA), care va interconecta rețelele de gaze naturale din cele patru state, investiție estimată la 560 milioane euro, dintre care 179 milioane euro vor fi acoperiți de UE, scrie sâmbătă Profit.ro.

" "
" "

Potrivit declarației de avere depuse la numirea în funcție (document datat 14 februarie 2017), Nicoleta Nicolicea a lucrat și anul trecut la Transgaz, pe o funcție neprecizată, în care a încasat venituri salariale anuale totale nete de 47.176 lei (în medie circa 3.900 lei pe lună), plus diurne de deplasare și tichete de masă în valoare de 9.215 lei. Aceste informații nu corespund însă cu cele din ultima declarație de avere a soțului Eugen Nicolicea, din 18 ianuarie 2017, unde se menționează că Nicoleta Nicolicea a încasat anul trecut în total 25.346 lei (circa 2.100 lei pe lună) din salariul de consilier la Guvern, plus drepturi de autor de 8.835 de lei ca ziarist la publicația online Sursa Zilei.

De altfel, și în declarațiile de avere depuse de cei doi soți în anul 2016 sunt trecute, în dreptul Nicoletei Nicolicea, aceleași informații, cu privire la veniturile încasate în 2015: 25.346 lei (circa 2.100 lei pe lună) din salariul de consilier la Guvern și drepturi de autor de 8.835 de lei de la Sursa Zilei. Nicoleta Nicolicea a fost numită consilier la Cancelaria prim-ministrului în 2014, în mandatul de premier al fostului lider PSD Victor Ponta, în Guvernul căruia soțul Eugen Nicolicea era ministru UNPR delegat pentru relația cu Parlamentul. Anterior, ea fusese membru în Consiliul de Administrație al TVR, în perioada 2010-2013. În ultimul an de mandat a încasat în total din indemnizația de membru al CA-ului televiziunii publice suma de 31.536 lei, respectiv circa 2.600 lei pe lună.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *