Skip to content
Politică

A doua condamnare pentru Radu Mazăre în mai puțin de un an

stiri.botosani.ro

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost condamnat miercuri la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Decizia a fost luată de Tribunalul din Constanța, în dosarul în care Mazăre este condamnat pentru infracțiuni de abuz în serviciu în cazul unor terenuri vândute în Mamaia, la prețuri subevaluate, informează News.ro.

Prejudiciul estimat în urma faptelor de care este acuzat fostul primar al orașului Constanța se ridică la 4 milioane de euro.

Decizia Tribunalului din Constanța a fost aceea de a-l condamna pe Mazăre la 3 ani și jumătate de închisoare pentru vinderea la un preț subevaluat a unuia dintre terenuri, 4 ani și jumătate de închisoare pentru vânzarea unui alt teren și 2 ani și jumătate de închisoare pentru că nu a suspendat din funcție mai mulți angajați ai Primăriei din Constanța care fuseseră trimiși în judecată. Instanța a hotărât în final contopirea acestor pedepse, Radu Mazăre fiind astfel condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare.

În același dosar a fost condamnată și Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, care a primit 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, mai adaugă sursa citată.

Decizia de miercuri nu este definitivă.

Amintim că Radu Mazăre a mai fost condamnat în iulie 2017 la 4 ani de închisoare cu suspendare, pentru retrocedarea unor plaje.

CITIȚI AICI UPDATE MAZĂRE, MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC: 9 ANI DE PROCES, PEDEAPSĂ CU SUSPENDARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *