A doua demisie din Ministerul Sănătăţii, Rafila rămâne

Sursa foto: facebook

Seful Corpului de Control al Ministerului Sanatatii, Sorin Luca, si-a prezentat miercuri demisia, in contextul gravelor acuzatii aduse de procurori in dosarul „Spitalul Pantelimon”. Ministrul Rafila, sustinut de Marcel Ciolacu, a anuntat deja ca nu are motive sa demisioneze.

Corpul de Control a verificat in luna aprilie acuzatiile unui asistent medical, care sustinea ca in perioada 4-7 aprilie, in cadrul sectiei ATI ar fi decedat 20 de pacienti printr-o administrare incorecta a unui medicament, insa a sustinut ca informatiile nu se confirma.

Raportul sustinea ca pacientii care au decedat la ATI au fost tratati corect si ca toate procedurile au fost respectate.

Zilele trecute a demisionat si consilierul onorific al ministrului Sanatatii, medicul Gabriel Diaconu.

Explicand raportul negativ al Corpului de Control, Alexandru Rafila sustinea ca „ministerul poate verifica proceduri administrative, din punct de vedere al tratamentului nu au specializare, sunt acolo economisti sau juristi, au verificat modul in care organizarea interna a spitalului a respectat procedurile, a verificat situatia care a dus la informatia ca pacientii au putut sa fie tratati necorespunzator”.

Alexandru Rafila va ramane ministru al Sanatatii desi sunt numeroase voci, inclusiv din PNL, care solicita sa fie demis avand in vedere revoltatoarea situatie de la Spitalul Pantelimon. Premierul Ciolacu a explicat marti de ce nu il va demite pe Rafila.

„E foarte complicat sa se faca remanieri in an electoral. Eu nu am amintiri cu PNL schimbandu-l pe Popescu cand facea praf energia”, a declarat Ciolacu intr-o discutie neoficiala cu jurnalistii.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat joi ca nu are niciun motiv sa isi prezinte demisia, ca urmare a situatiei grave de la Spitalul Pantelimon. la randul sau, premierul Ciolacu a tinut sa il apere pe Rafila, membru PSD.

Citeste mai mult aici

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: