A doua zi a RADR; sesiuni plenare tematice, cu invitaţi din aparatul guvernamental

Luminiţa Odobescu
Sursă foto: Facebook

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române continuă miercuri, la Bucureşti, cea de-a doua zi fiind dedicată sesiunilor plenare tematice, la care vor participa invitaţi din cadrul aparatului guvernamental.

Potrivit MAE, vor fi abordate tematici precum: contribuţia diplomaţiei române la consolidarea proiectului european; strategii de dezvoltare economică, imperativul schimbărilor climatice, tranziţie verde şi digitală; organizarea, în străinătate, a celor trei runde de alegeri din anul 2024, cu accent pe derularea în bune condiţii a proceselor electorale în diaspora; rolul misiunilor României în promovarea diplomaţiei culturale şi cooperării ştiinţifice.

Tema din acest an a evenimentului este „O politică externă fermă a României: gestionând provocările şi maximizând oportunităţile”.

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române se organizează, în mod tradiţional, în fiecare an, în apropierea Zilei Diplomaţiei Române – care, începând cu anul 2005, este marcată la data de 1 septembrie.

Evenimentul oferă un prilej pentru realizarea unei evaluări a activităţii Ministerului Afacerilor Externe din ultimul an, dar şi analizării provocărilor internaţionale cărora România trebuie să le facă faţă în viitor. De asemenea, Reuniunea permite identificarea de modalităţi eficiente de realizare a obiectivelor prioritare urmărite, în contextul evoluţiilor globale, transatlantice, europene şi regionale. Dezbaterile vizează, în egală măsură, şi identificarea oportunităţilor care trebuie valorificate, precum şi stabilirea principalelor direcţii de acţiune ale Ministerului Afacerilor Externe şi ale serviciului diplomatic, pe termen scurt, mediu şi lung, menţionează MAE.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: