Skip to content
Politică

A făcut afacere bună sau nu? Cât a plătit Iliescu pe casa în care locuiește

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, locuiește împreună că soția sa, Nina, în zona Primăverii, într-o vilă pe care a achiziționat-o în 1997, după ce a pierdut alegerile pentru șefia statului.

”Spre sfârșitul anului 1996, când oamenii lui Iliescu au simțit că vor pierde puterea în favoarea lui Emil Constantinescu, premierul Nicolae Văcăroiu a emis o Ordonanță prin care chiriașii își puteau cumpăra locuințele. Viorel Hrebenciuc, șef al Secretariatului General al Guvernului, a semnat în perioada august-noiembrie 1996 peste 50 de ordine speciale prin care apropiații PDSR au achiziționat de la RAAPPS locuințe luxoase, situate în cartierele Primăverii și Dorobanți, la prețuri cuprinse între 1.000 și 15.000 de dolari”, relata presa de la vremea respectivă, potrivit b1.ro.

Totadată, fostul șef al statului și-a cumpărat apartamentul din strada Moliere cu o sumă modică: 55 de milioane de lei. Curtea, cu o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, i-a fost dată în proprietate de către fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, în perioada în care acesta avea funcția de șef al executivului. Motivul: fostul președinte nu esta propietar și pe terenul din jurul imobilului, mai dezvăluia presa.

Având în vedere că în 1997 dolarul avea o valoare situată în jurul sumei de 7.700 de lei, cele 55 de milioane de lei date Iliescu pe locuința, convertite în moneda americană, echivalau cu aproximativ 7.100 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *