Skip to content
Politică

A fost adoptat proiectul OUG privind amânarea creşterii pensiilor şi suspendarea voucherelor de vacanţă

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

A fost adoptat proiectul OUG privind amânarea creşterii pensiilor şi suspendarea voucherelor de vacanţă, a anunţat premierul Florin Cîţu, joi, la sfârşitul şedinţei de Guvern.

Prim-ministrul a declarat: ”Am adoptat proiectul de lege pentru desfiinţarea SIIJ. E o promisiune de campanile. CSM a dat aviz negativ când SIIJ a fost înfiinţată, a dat şi acum la desfiinţare aviz negative.

" "
" "

A fost aprobată ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscale, precum menţinerea punctului de pensie, amânarea până în 2022 a legii privind statutul personalului feroviar, tăierea sporului de 30% pentru angajaţii din prefecturi.”

Tot în şedinţa de govern s-a hotărât amânarea voucherelor de vacanţă pentru 2022.

Întrebat dacă vor exista la schimbări în buget, premierul a afirmat: ”Nu, deficitul rămâne acelaşi. Vor fi poate modificări în interior, la credite de angajament. E posibil la Ministerul Dezvoltării să fie buget mai mare la PNDL şi la Compania Naţională de Investiţii.

Bugetele care au distrus România în ultimii ani au primit aviz pozitiv de la CES, dar acest buget care a primit în premieră aviz pozitiv de la Consiliul Fiscal a primit aviz negativ de la CES. Aceste recomandări (de creştere a taxelor) sunt mai mereu din partea Consiliului Fiscal.

Dar nu vom creşte taxe, vom creşte economia prin reforma şi digitalizarea aparatului public.”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *