Skip to content
Politică

A fost Atanasiu mazilit de la şefia PNL Bucureşti în favoarea lui Predoiu? „Să mor cu Ponta de gât”…

A fost prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu mazilit de la conducerea organizaţiei Bucureşti în favoarea lui Cătălin Predoiu?

Într-un interviu publicat, marţi, de politicscan.ro, Atanasiu a respins ideea de „mazilire”, precizând că afost vorba doar de nişte negocieri.

„Stați ușor. N-am fost mazilit din nicio funcție. Am negociat în interiorul PNL ocuparea funcției de Secretar General, pentru că nu mai merge cu două capete pe aceeași funcție. Noi dorim, după cum știți, să accelerăm fuziunea. Așa că am cedat celor de la fostul PDL funcția de președinte la București și noi am luat funcția de Secretar General, unde l-am propus pe domnul Bolojan. N-am fost dat deoparte; am rămas în funcția de prim-vicepreședinte al partidului și, în plus, dețin în continuare, statutar, încă de la Congres, funcția de coordonator al regiunii București-Ilfov”, a declarat Teodor Atanasiu.

În acelaşi timp, fostul ministru al Apărării a ţinut să combată ideea vehiculată în presă, potrivit căreia el ar face parte dintre “dinozaurii” PNL.

“Uitați: eu sunt din 1990 în PNL, am fost președinte al CJ Alba doar 6 luni, am fost deputat doar un mandat si sunt la primul mandat de senator. Baronii politici sunt cei care s-au eternizat în funcții pe la județe și au avut bugete pe mână și «drept de viață și de moarte» asupra supușilor, așa cum sunt la PSD.  Da, am o experiență politică, pentru că sunt de 25 de ani în acest partid și am avut și poziții de conducere, dar am avut o carieră, am plecat de jos, nu m-a pus nimeni cu mâna în vreo funcție. Când PDSR conducea tot în țara asta, noi la Alba reușeam că câștigăm”, a detaliat PNL-istul.

De asemenea, liderul liberal s-a apărat în legătură cu problemele de notorietate a posibililor candidaţi ai PNL-ului la primăriile din Bucureşti.

“Da, în sondaj candidații măsurați pentru sectoare și Primăria Generală au notorietate mică. Dar nu asta înseamnă schimbarea unei generații politice? Adică vrem să scoatem oameni cu imaginea nepătată, dar care să fie cunoscuți? Cunoscuți sunt cei care au fost până acum în funcții și se pare că mulți dintre ei au o imagine șifonată. Deci, dacă vrem reforma clasei politice, trebuie să le dăm o șansă si tinerilor să se facă cunoscuți. Ei sunt din eșaloanele doi și trei ale partidului, sunt oameni valoroși, care au muncit pentru partid și care acum sunt gata să-și asume responsabilități și în administrație. Dacă nu sunt cunoscuți, nu înseamnă că nu sunt valoroși. Dar nu au fost nemulțumiri în partid, ci numai în presă. Pentru că presa vrea să scoatem oameni noi și cu notorietate de 100%”, a comentat el.

Per ansamblu, Teodor Atanasiu a apreciat drept “pozitiv” bilanţul PNL de la nivelul Capitalei.

“Cred că avem un bilanț pozitiv. Avem astăzi un primar general interimar din partea PNL și o majoritate în Consiliul General, construită prin negocieri politice. Primarul interimar este un om tânăr, capabil, un bun manager și am încredere că va face față cu succes celor șase luni, câte au mai rămas până la alegeri”, a spus Atanasiu.

În legătură cu permiterea ascensiunii UNPR-istului Ştefănel Marin la funcţia de primar general interimar, Teodor Atanasiu a subliniat că “a fost o decizie politică a partidului (a PNL – n.r.) în acel moment”.

“Mulți s-au speriat că, dacă vom construi o majoritate și vom pune Primarul General, Ponta, care era încă prim-ministru, va lăsa bucureștenii fără apă caldă și căldură în mijlocul iernii numai ca să demonstreze că noi nu ne facem treaba. Sincer, eu am susținut încă de atunci că trebuie să ne asumăm responsabilitatea guvernării Bucureștiului până la alegeri. Eu nu aveam o problemă să mor cu Ponta de gât, dacă încerca vreun joc politic pe spatele bucureștenilor. Dar colegii mei așa au decis și până la urma important e că ne-am reparat greșeala”, a mai arătat prim-vicepreşedintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *