Skip to content
Politică

A fost confirmat încă un focar de pestă porcină africană

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Prefecturii Dâmboviţa, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat, sâmbătă seară, apariţia virusului de pestă porcină africană într-o gospodărie din satul Lucieni.

Duminică a fost convocat Centrul Local de combatere a bolilor pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli.

”S-a luat măsura uciderii porcinei din gospodăria afectată. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit: o zonă de protecţie pe o rază de trei kilometri şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 kilometri în jurul focarului”, se arată în document.

În gospodărie erau trei porci. Unul a murit şi s-a luat decizia sacrificării celorlaţi doi, informează News.ro

”Până la această oră nu au mai notificate alte cazuri de îmbolnăvire şi mortalitate în gospodării sau exploataţii de tip industrial. Solicităm sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale ”, au mai precizat reprezentanţii Prefecturii Dâmboviţa.

Aceştia au anunţat că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiţi de către stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *