Skip to content
Politică

A fost demis Secretarul General al Ministerului Sănătăţii, Georgeta Bumbac. Cine este favorit pentru a prelua funcția

facebook ms

Secretarul General al Ministerului Sănătăţii Georgeta Bumbac, numită în funcţie de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, a fost demisă prin decizie a premierului Ludovic Orban, acesta precizând vineri, la Ministerul Sănătăţii, unde a sosit împreună cu noul ministru Nelu Tătaru, că un ministru nou trebuie să propună o persoană cu care să poată să facă echipă.

Un ministru nou trebuie să facă o propunere de secretar general cu care să facă echipă”, a explicat Orban la sosirea la MS, împreună cu noul ministru Nelu Tătaru. Premierul fusese întrebat de ce a demis-o pe Gerogeta Bumbac.

Conform deciziei publicate joi în Monitorul Oficial, ”încetează exercitarea, cu caracter temporar, de către doamna Georgeta Bumbac a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Sănătăţii”.

Potrivit aceleiaşi decizii, Georgeta Bumbac predă lucrările şi bunurile care i-au fost încredinţate în vederea exercitării atribuţiilor de serviciu în termen de 3 zile de la data la care îi încetează exercitarea funcţiei, scrie news.ro.

„Doamna Bumbac ocupă postul prin delegare, nu prin concurs. Odată cu numirea noului mininistru, noul ministru trebuie să propună secretarul general. Este practic mâna dreaptă a ministrului și are nevoie de maximă încredere pentru a se bizui pe secretarul general”, a declarat Ludovic Orban.

HotNews.ro scria, în luna ianuarie, că Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constanța Felix Stroe și membră, potrivit propriei declarații de avere, în consiliile de administrație a 3 companii de stat (CNAIR, Aeroporturi București și Administrația Canalelor Navigabile), este menținută de Victor Costache ca om-cheie în echipa sa, în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății. Georgeta Bumbac fusese numită în această funcție „cu caracter temporar” de Viorica Dăncilă în septembrie anul trecut. Victor Costache a semnat, pe 16 ianuarie, un Ordin de ministru ce prevede că Georgeta Bumbac va coordona, în mandatul său de ministru, nu mai puțin de 8 direcții și structuri din minister. Într-un interviu acordat ziarului Libertatea în noiembrie anul trecut, Georgeta Bumbac spunea că „potrivit legii, poţi fi în trei consilii de administraţie maxim. Sunt funcţionar public de 23 de ani.” Georgeta Bumbac recunoștea, în același interviu, faptul că baronul PSD de Constanța Felix Stroe „este nașul copilului meu”, dar se întreba și „Ce relevanță are?”

Potrivit surselor HotNews.ro, favorit pentru a prelua funcția de secretar general al Ministerului Sănătății, în locul Georgetei Bumbac, este medicul Constantin Dina, actualul șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *