Skip to content
Politică

A fost Dragnea condamnat de un judecător șantajabil? Atenție la Tudorel Toader! EXCLUSIV

aktual24.ro

A fost președintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat în dosarul Bombonica de către un judecător șantajabil? Citiți în rândurile ce urmeză despre două întâmplări bizare ale ultimului deceniu.

În iunie, un complet de trei judecători de la ICCJ l-a condamnat la fond pe Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în speța angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Interesant este însă numele unuia dintre cei doi magistrați care s-au pronunțat pentru condamnare: Geanina Cristina Arghir.

 

Posibil dosar de șantaj

În mai 2014, Luju.ro relata că numele judecătoarelor Ana Maria Dascălu (inițial și ea parte din complet, dar apoi pensionată) și Geanina Cristina Arghir erau menționate în dosarul DNA al altui magistrat, Veronica Cîrstoiu. Problema este că deși fusese obținut un mandat de interceptare pentru Cîrstoiu, niciuna dintre aceste trei judecătoare nu fusese interceptată, numele lor fiind menționate într-un denunț scris de către două avocate cu antecedente penale. Dacă Veronica Cârstoiu avea să fie condamnată definitiv în iunie 2016 la 7 ani de închisoare pentru o șpagă de sute de mii de euro de la Dinel Staicu, ceilalți doi magistrați nu au fost puși sub urmărire penală în vreun dosar.

De altminteri, amintim că însuși Marius Iacob – unul dintre cei care până de curând candidau pentru conducerea DNA – scria negru pe alb, într-un document oficial (propriul plan de management pentru parchetul din Știrbei Vodă), că aproximativ 300 de judecatori si procurori au dosare in lucru la DNA.

DETALII AICI: Fostul adjunct al lui Kovesi aprinde fitilul: sute de magistrați, la cheremul DNA / DOCUMENT

Atenție la Tudorel Toader!

Atât în 2010, cât și în 2014, Direcția Națională Anticorupție era condusă de către doi oameni profund ostili PSD-ului: Daniel Morar, respectiv Laura Codruța Kovesi. Momentan, DNA se află sub șefia interimară a Ancăi Jurma. Nu mai devreme de vineri, 27 iulie 2018, ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a respins pe toți cei patru candidați de până în acel moment (procurorul PICCJ Cristian Lazăr și magistrații  DNA Florentina Mirică, Marius Iacob și Elena Grecu), urmând să reia procedura de selecție. Dincolo de relațiile mai cordiale sau mai tensionate dintre PSD și ALDE, vedem cum Toader – omul lui Călin Popescu-Tăriceanu – are în mână niște sfori extrem de sensibile, de manevrarea lor depinzând venirea la DNA a unui procuror-șef care să îl bage sau nu pe Liviu Dragnea în fibrilații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *