UPDATE VIDEO Cum a plecat Cherecheș din ţară. Imagini cu taxiul. Ivaşcu poate fi demis

Sursă foto: Catalin Chereches

UPDATE, ORA 18.33

Victor Ştefan Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră, ar urma să fie demis din funcţie după ce Cătălin Cherecheș a fugit din ţară pe la Vama Petea, folosind actele unei rude.

Ministrul de Interne va lua această decizie în cursul zilei de astăzi, spun surse apropiate Guvernului. Deja, informația a fost adusă la cunoștința premierului Marcel Ciolacu. Premierul a încuviințat această decizie, deci șeful poliției de frontieră riscă să fie demis după fuga din țară a primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, o fugă care s-a petrecut chiar înainte de a fi condamnat și pe sub ochii polițiștilor de frontieră. Asta în condițiile în care primarul Cătălin Cherecheș a prezentat la trecerea frontierei un act de identitate falsă.

Citeste mai mult AICI

Pe de altă parte, un video foarte scurt cu un taxi galben care trece în apropierea vămii a fost surprins de camerele video.

UPDATE, ORA 14.34

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fost dat în urmărire de Poliţie după ce nu a fost găsit pentru a fi depus în Penitenciarul Gherla. 2mnews.ro prezintă informaţii despre strategia premeditată a fugii, despre clipele dinaintea părăsirii ţării şi infracţiunile comise pentru a fugi.

Surse informate şi implicate au precizat pentru 2mnews că în urma verificărilor filmărilor stocate de camerele video montate în Primăria Baia Mare, edilul a părăsit sediul instituţiei în dimineaţa de vineri, 24 noiembrie, după ora 3 dimineaţa. În aceste situaţii, filmarea prezentată ca fiind live şi despre care ulterior s-a afirmat că ar fi fost o strategie care să-i acopere fuga ar fi fost făcută doar cu puţin timp înainte. La plecarea din Primărie, Cherecheş era însoţit de una dintre secretarele sale.

A plecat spre casă cu maşina Primăriei, secretara s-a reîntors la Primărie şi a revenit la casa lui Cherecheş (cel mai probabil a uitat ceva în Primărie). Apoi, edill corupt a plecat cu un taxi spre Satu Mare (este cunoscută identitatea taximetristului). În Satu Mare a închiriat un alt taxi cu care a părăsit ţara în jurul orei 7.00 dimineaţa, prin Punctul de Trcere a Frontierei Petea, prezentând cartea de identitate a vărului său din Germania.

Citeşte mai mult aici.

UPDATE, ORA 13.20

Poliţistul de frontieră care a verificat autoturismul cu care primarul municipiului Baia-Mare, Cătălin Cherecheş, a ieşit din ţară, va fi cercetat în vederea stabilirii existenţei unei abateri disciplinare.

„Referitor la posibilitatea substituirii persoanei, precizez că analizăm în continuare modalitatea în care poliţistul de frontieră aflat în serviciu a efectuat controlul documentelor, cu menţiunea că există o asemănare între Cherecheş Cătălin şi ruda căreia i-ar fi folosit actul de identitate, asemănare care însă nu scuză lipsa identificării prin confruntare a documentului de identitate prezentat cu persoana prezentă la controlul de frontieră. (…) A fost dispusă declanşarea cercetării prealabile faţă de agentul de poliţie de frontieră, în vederea stabilirii existenţei unei abateri disciplinare”, a declarat, sâmbătă, inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că s-a luat măsura sesizării din oficiu a unităţii de parchet competente cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, infracţiuni prevăzute de articolul 262, respectiv 327, din Codul penal.

Citește mai mult AICI

UPDATE, ORA 11.28

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire, a ieşit din ţară vineri la ora 7.49, prin punctul de frontieră Petea, sub identitatea unei rude, au anunţat sâmbătă reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

A fost declanşată cercetarea faţă de agentul de poliţie de fontieră care a verificat documentele lui Cherecheş fără a sesiza că aceasta are documente false.

Responsabilii Poliţiei de Frontieră au declarat că edilul a ieşit cu un taxi şi că se afla pe locul din dreapta şoferului. De asemenea, au precizat că documentul prezentat la control a fost unul rea, nu falsificat şi că asemănarea dintre Cherecheş şi cel al cărui document l-a utilizat este foarte mare.

Citește mai mult AICI

ŞTIREA INIŢIALĂ

Tribunalul Cluj a emis un mandat european de arestare pe numele primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheș era sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, ceea ce înseamnă că era dat în consemn la toate frontierele țării.

Mai mult, el trebuia să se prezinte la secția de poliție de două ori pe săptămână, ultima dată mergând luni, 20 noiembrie.

Tribunalul Cluj a emis mandat european de arestare pe numele lui Cărălin Cherecheș.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, primarul din Baia Mare ar fi fugit din țară pe la Vama Petea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL