Skip to content
Opinii & Analize

A fost frumos de Ziua Unirii: m-am râs, m-am asta

PS News

Nu știu voi, dar eu am râs pe cinste de Ziua Unirii. Am râs cum râde un bețiv agresiv când se uită la Las Fierbinți, sau ca un corporatist la Teambuilding, sau ca un manelist la Romina VTM.

Cum să nu râzi, când președintele se compară cu Alexandru Ioan Cuza, deși domnitorul a obligat toți copiii să meargă la școală, și ca să se asigure că-i iese a făcut învățământul gratuit, iar președintele nostru e un tip care a cumpărat mai mult de o casă din meditații, iar în mandatul lui o puzderie de copii au renunțat la școală?

Cum să nu râzi când Ciucă și-a ținut discursul deși era huiduit, comportându-se ca un militar care-și halește tacticos conserva, în tranșee, deși inamicul trage în el cu tot ce are, pentru că așa zice ordinul de zi pe unitate: „masa la unsprezece fix”.

Cum să nu râzi de Ciolacu, care le-a zis celor ce-i huiduiau „vă iubesc pe toți, mai ales azi”. Am murit să văd cum s-a reîncarnat Mesia în trupul unuia cu freză de frizer și cu vocabular lipsit de spirit?

Am râs și de presă. Da, știu, am greșit, presa îmi vrea doar binele, dar cum să difuzezi în aceeași zi noi detalii privind moartea femeii sfâșiate de câini și faptul că România este pe primul loc în Topul European al Țărilor Unde Ești Bine Primit ca Turist cu Animal de Companie?

Tot ieri am deschis și plicul cu factura de gaze. E dublă față de iarna trecută, deși în decembrie prețul mondial al gazelor a scăzut tare de tot, chiar se bucurau niște oficiali că, uite, l-am înfrânt pe Putin fără costuri uriașe. Am plătit-o, din aplicație, și apoi am râs din nou; cel mai probabil e doar o glumă, o să-mi dea ăștia banii înapoi.

Not.

1 comentariu la “A fost frumos de Ziua Unirii: m-am râs, m-am asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *