Skip to content
Politică Video

A fost răzmeriță în PNL? Ben-Oni Ardelean, detalii dure despre disidenții din partid: Te îneci pe tine însuți! EXCLUSIV

Liberalul Ben-Oni Ardelean, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

Astfel, printre temele dezbătute în cadrul emisiunii, a fost și cea a tensiunilor generate în interiorul Partidului Național Liberal (PNL) de rezultatul referendumului pentru familie. Amintim că Alina Gorghiu, Cezar Preda Cătălin Predoiu și Mihai Voicu au lansat un atac la adresa lui Ludovic Orban după referendumul pentru redefinirea familiei. Sub #ajunge, aceștia au transmis următorul mesaj: ”Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouã aventurã și cãtre un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbinã. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradã. #Ajunge”.

”Aici, cred că colegii mei care au avut această ieșire au făcut-o din exces de zel din dorința de a se poziționa politic și de a folosi inclusiv acest referendum pentru o poziționare politică. Cert este că din punctul meu de vedere acest atac s-a revărsat mai mult asupra partidului și nu a lui Ludovic Orban, cum au intenționat ei să o facă. Din punctul meu de vedere, Ludovic Orban a procedat foarte corect în această problematică. Mai mult decât atât, chiar a fost unul dintre cei care nu au vrut să impună un vot decisiv pe care probabil îl avea în Biroul Politic Național asupra unei impuneri privind conștiința și cred că lucrul acesta l-a avantajat”, a susținut liberalul Ben-Oni Ardelean, la Puterea Știrilor.

Mai mult, vicepreședintele PNL a ținut să sublinieze că, în opinia acestuia, reacțiile virulente de după rezultatul referendumului ”au fost expresia unor nemulțumiri acumulate”. Totodată, Ben-Oni Ardelean a dezvăluit în cadrul emisiunii că reacțiile celor menționați mai sus au fost subiectul unei discuții în Biroul Executiv Național, în cadrul căruia președintele partidului, Ludovic Orban, a susținut că nu va fi de acord cu impunerea unor sancțiuni.

”Eu cred că aceste reacții au fost expresia unor nemulțumiri acumulate, nu neapărat a unui scor la un moment dat și nu neapărat legat de această problematică (n.r-referendum). De fapt, s-a și simțit că este o disociere între obiectul în sine a atacului și celelalte chestiuni, respectiv rezultatul referendumului. De exemplu, nu cu mult timp în urmă, unul dintre cei care au postat postarea respectivă pe Facebook declara că vrea să deschidă o platformă creștin-democrată în partid. Acum să vii și să spui că nu asta trebuia făcut în partid, te îneci pe tine însuți și nu cred că acesta a fost obiectivul pe care l-a urmărit și de aceea spun că nu a avut legătură cu referendumul în sine și mai mult a avut o legătură cu o poziționare pe partid. (…) Bineînțeles că imediat a doua zi în Biroul Executiv Național am discutat această chestiune în care domnul președinte Ludovic Orban a spus să nu cerem sancțiuni, indiferent de ce s-a întâmplat, pentru că nu va fi de acord să supunem o astfel de chestiune la vot”, a mai susținut acesta.

Puteți urmări secvența video de la început și până la momentul 12:47

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *