A fost repornită termocentrala Paroșeni. Va funcționa doar 14 zile

Sursa foto: Facebook

Ministerul Energiei  anunță repornirea grupului energetic de la Paroșeni duminică seara, un moment important ce marchează o funcționare continuă a termocentralei pentru următoarele 14 zile. Aceasta este prima dată după ani de zile când Termocentrala Paroșeni va funcționa fără întrerupere pentru o perioadă atât de lungă, arată intstituția într-un comunicat. Se fac și angajări pentru extracția cărbunelui.

„În ultimii ani, termocentrala a funcționat limitat, două zile pe săptămână, cu costuri foarte mari. Programul a fost modificat la cinci zile funcționare continuă odată cu devenirea funcțională a Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ). Datorită eforturilor și optimizărilor recente, acum centrala poate opera pentru două săptămâni consecutive”, arată comunicatul.

Centrala necesită aproximativ 2000 de tone de huilă zilnic pentru funcționarea optimă a grupului energetic. Creșterea producției cu circa 200 tone pe zi în ultima perioadă a fost posibilă prin asigurarea echipamentelor necesare unităților miniere. Efortul minerilor și al conducerii fiecărei unități a contribuit semnificativ la atingerea unei producții zilnice de peste 800 de tone, mai arată Ministerul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL