Skip to content
Societate

A fost semnat contractul pentru ranfluarea navei încărcate cu oi care s-a scufundat parţial în Portul Midia

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a anunţat, marţi seara, că a semnat cu Grup Servicii Petroliere contractul pentru ranfluarea navei Queen Hind, încărcată cu peste 14.000 de oi, care s-a scufundat parţial în Portul Midia la sfârşitul lunii noiembrie. Valoarea contractului este de peste 19 milioane de lei, iar durata de 35 de zile, scrie news.ro.

CN APMC a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a semnat, marţi, cu Grup Servicii Petroliere, contractul privind serviciile de dezeşuare şi ranfluare a navei Queen Hind şi scoaterea şi neutralizarea încărcăturii din interiorul navei.
„Valoarea contractului este de 19.150.000 lei, durata acestuia fiind de 35 zile de la semnare. Durata contractului va putea fi prelungită doar dacă operaţiunile nu pot fi realizate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau restricţiilor impuse de Căpitănie sau alte autorităţi relevante”, se arată în comunicat.
Procedura de selecţie a început în 31 decembrie, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa invitând nouă companii din ţară şi străinătate, iar trei dintre ele au depus oferte.
Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, de 3785 tdw, încărcată cu 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a înclinat periculos şi s-a scufundat parţial pe bordul drept, în bazinul Portului Midia, după ce a plecat de la cheu, evenimentul având loc în 24 noiembrie 2019.
Autorităţile portuare au reuşit salvarea întregului echipaj. De asemenea, timp de mai multe zile, autorităţile au reuşit să salveze de la bordul navei peste 250 de oi. Dintre acestea, 180 au supravieţuit şi au fost transferate la un adăpost din judeţul Ialomiţa unde vor rămâne până la sfârşitul vieţii. Celelalte din cele 250 salvate iniţial au murit sau au fost eutanasiate din cauza rănilor prea grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *