A fost votat amendamentul PNL pentru eliminarea impozitării cu 10 % a concediilor medicale

Sursa foto: media.pnl.ro

Amendamentul propus de senatorii PNL prin care se elimină taxarea cu 10% a concediilor medicale a fost votat în unanimitate în ședința comisiilor reunite de Muncă și Buget – Finanțe din Senatul României.

Senatoarea Nicoleta Pauliuc a susținut în cadrul ședinței amendamentul asumat și votat de membrii celor două comisii, potrivit PNL.

„Puţină alinare şi dreptate. Amendamentul pe care l-am propus alături de colegii din PNL privind eliminarea impozitului de 10% pentru concediile medicale a fost votat în unanimitate de comisiile reunite de Muncă şi Buget – Finanţe din Senat”, scrie Nicoleta Pauliuc pe Facebook.

„Le mulţumesc colegilor din toate partidele partidele pentru înţelegere şi pentru disponibilitatea de a repara o greşeală. Această taxă nu trebuie să mai existe, pentru că nu în felul acesta vom rezolva problema finanţelor ţării”. mai afirmă Pauliuc.

Amintim că Guvernul a decis, la finalul anului trecut, că românii care intră de anul acesta în concediu medical să fie taxați suplimentar. Mai exact, cei care intră în concediu medical vor plăti 10% contribuții la sănătate din indemnizația primită în această perioadă. Scutiți sunt doar cei care au nevoie de liber în urma unui accident de muncă sau a unei boli profesionale.

Procentul se aplică sumei brute a salariului, trecută de angajator în contractul de muncă. Noua taxă a fost introdusă de Guvernul Ciolacu la finele anului trecut, printr-o ordonanță de urgență.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL