Skip to content
Politică

A greșit Iohannis când a validat noul guvern? Rectorul SNSPA crede că da

facebook.com
" "

Rectorul Școlii Naționale de Sudii Politice și Administrative, Remus Pricopie, crede că votul pe moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu a fost nul, procedura fiind viciată.

Pricopie nu este singurul care reclamă nulitatea acestui vot, fostul premier Sorin Grindeanu depunând o sesizare la Curtea Constituțională în acest sens.

" "
" "

„După părerea mea, democrația se deteriorează cu gesturi mici. Votul din Parlament pur și simplu este nul. În procesul verbal scrie ‘în urma votului secret’. Deci nu numai că nu s-a respectat procedura, dar procesul verbal sau decizia finală a Parlamentului este un fals, iar eu, dacă aș fi fost în locul președintelui, pur și simplu nu aș fi declanșat procedurile de consultare cu partidele și nu aș fi nominalizat un nou prim-ministru până nu m-aș fi asigurat că de fapt votul din Parlament s-a desfășurat în condiții de legalitate”, susține rectorul SNSPA, citat de digi24.ro.

Din perspectiva sa, România se confruntă cu lipsa unei culturi democratice autentice și cu un deficit major de politici publice care să servească intereselor cetățenilor.

„Sunt multe situații atipice pe care le-am văzut zilele acestea în politica românească, unele dintre ele semnalate și de observatorii internaționali.

A se vedea, în acest sens: conceptul de ‘moțiune de auto-cenzură’, controlul absolut al votului în Parlamentul României care, potrivit legii, ar fi trebuit să fie secret, lipsa de reacție a partidelor de opoziție la gafele repetate ale majorității parlamentare, negocierea – pe muchie de cuțit – a unor proiecte de lege care au un potențial de explozie socială, nominalizarea – și probabil validarea – ca miniștri a unor persoane care nu au nimic în comun cu domeniul pe care ar trebui să îl gestioneze”, a  comentat Pricopie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *