Skip to content
Politică

A început bătălia pentru Cotroceni? Pieleanu explică impactul deciziei lui Iohannis în cazul Kovesi EXCLUSIV

agerpres.ro

Președintele Klaus Iohannis, luni seara, într-o conferință de presă, a anunțat respingerea solcitării făcute de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

În acest context, contactat de PSnews.ro, sociologul Marius Pieleanu a precizat că prin această decizie Klaus Iohannis și-a asigurat un succes la alegerile pentru un nou mandat de președinte al României.

”Decizia de a nu o revoca pe Laura Codruța Kovesi este una care îi asigură electoratul pentru un nou mandat, în mod sigur. Acceptarea revocării ar fi provocat deportarea electoratului de tip #Rezist, electorat absolut necesar pentru a câștiga în turul doi pentru că doar cu voturile PNL-ului, și alea nu întregi, nu i-ar fi fost suficient pentru a câștiga alegerile. Astfel, Iohannis a luat o decizie cu caracter electoral și nu o decizie cu caracter birocratic, rațional, în sensul că existau temeiuri pentru a o demite. A fost o decizie electorală pentru că asta îi asigură un nou mandat de președinte”, a declarat Marius Pieleanu pentru PSnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *