Skip to content
Politică

A început deja scandalul între PSD și UNPR. Filialele locale ale partidului, acuze reciproce

Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca un lider al UNPR Dambovita a incercat sa cumpere voturi in Consiliul Local Targoviste pentru sedinta de alegere a viceprimarilor municipiului. In replica, organizatia UNPR spune ca acesta face afirmatii „calomnioase si denigratoare”.

Scandalul la nivel local are loc in aceeasi zi in care Liviu Dragnea si Gabriel Oprea au semnat un protocol de colaborare la alegerile locale intre cele doua partide. Tutuianu a adaugat ca nu exclude ca, tot in acea sedinta de consiliu local, sa se incerce si schimbarea din functie a primarului interimar (PSD) al Targovistei si a cerut institutiilor abilitate sa se sesizeze.

„Atrag atentia tuturor institutiilor statului ca mai multi consilieri locali municipali din Partidul Social Democrat sau din alte partide politice au fost chemati la discutii de liderul unui partid politic local si li s-au oferit sume de bani de 10-15 mii de euro pentru a vota in consiliul local. Si atrag atentia prefectului, o sa fac si scris astazi, sa participe la sedinta consiliului local, pentru ca li s-a cerut consilierilor din anumite partide politice sa-si numeroteze buletinele de vot, ceea ce anuleaza, practic, votul secret. Aici nu mai e de joaca. Astea sunt infractiuni de dare si luare de mita, conexe faptelor de coruptie. Si liderul politic respectiv trebuie sa stie asta”, a afirmat Tutuianu. Intrebat de jurnalisti la ce lider de partid face referire, Tutuianu a raspuns: „acelasi UNPR”.

Presedintele PSD Dambovita a sustinut ca are aceste informatii de la mai multi consilieri, urmand a face declaratii complete catre institutiile abilitate. „Avem doi consilieri municipali PSD care au facut aceasta declaratie publica, este cunoscuta de tot grupul de consilieri si suntem pregatiti sa dam declaratii. O sa ne cheme institutiile statului si-o sa dam declaratii acolo. Au fost afirmatii publice”, a adaugat Tutuianu, citat de realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *