Skip to content
Politică

A început haosul în aeroporturi. Doar 1 avion din 3 va putea decola

lecourrierdupaysderetz.fr
" "

Greva controlorilor de zbor de la Romatsa ar putea declanșa o adevărată babilonie pentru călătorii care vor intra marți, 30 mai, în aeroporturile din România.

Protestul a început la ora 9:00, iar serviciile controlorilor de zbor vor mai fi efectuate doar în proporție de 33%, ceea ce înseamnă că programul curselor va fi dat peste cap. Practic, din trei curse aflate în programul de zbor al unui aeroport, doar una va fi efectuata.

Protestul sindicaliștilor Romatsa a fost contestat în instanță de conducerea instituției, dar judecătorii vor decide în acest caz abia după ora 13:30, după cum anunță Digi24.ro.

Cei care au planuri de călătorie trebuie să se intereseze din timp la companiile aeriene dacă zborul va fi operat sau nu. Dacă aeronava nu va decola, atunci pot cere companiei aeriene să îi mute pe alte zboruri, fie în aceeaşi zi, fie în zilele următoare, ba chiar şi pe cursele unor companii aeriene partenere. Mai dificil este pentru ceipasagerii care au bilete la companiile low cost, deoarece aceştia nu pot fi rerutaţi decât pe zborurile aceleiaşi companii în zilele următoare în funcţie de numărul de locuri disponibile.

Dacă protestul se va întinde pe durata unei zile întregi, aproximativ 2000 de curse aeriene vor fi afectate.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *